Az első vereség

Alba Volán: a szép sorozat megszakadt, de nincs semmi baj

Az osztrák jégkorongbajnokságot álomszerűen kezdő Alba Volán elszenvedte első vereségét a sorozatban. A székesfehérváriak Klagenfurtban kaptak ki 5-1 arányban, de még így is a az előkelő harmadik helyen állnak a pontvadászatban.

2008.10.01 11:15Dechert Áron, ma.hu

Habár a vereség mindig fájó, olybá tűnik, hogy a székesfehérvári együttesnél nem kongatták meg a vészharangot a klagenfurti négy gólos vereség okán. Nincs is miért.

Egyfelől mindenki tudta, hogy nem veretlenül fogja abszolválni az osztrák bajnokságot a Volán, másfelől pedig az aktuális ellenfél, a Klagenfurt most nagyon motiváltnak tűnt.

Ez nem is csoda, hiszen csupán most, az ötödik fordulóban volt először lehetősége hazai pályán játszani az osztrák együttesnek. Így hát majd’ ötezer, hokira és sikerre éhes klagenfurti várta a magyar egyletet a Stadthalle-ban.

Ahol a második harmadban sajnos megsérült az alapember Tokaji Viktor, és ez sajnos komoly hatással volt a mérkőzés további alakulására. A második harmad végén már három góllal elhúzott a hazai együttes, és ekkor arra azért figyelni kellett, hogy nehogy „megtömjék” a Volán együttesét.

Erre aztán szerencsére nem került sor, mert az utolsó harmadban már a hazaiak is kiengedtek egy kicsit, és az Alba Volán is bátrabban mert játszani. Elkeseredésre semmi ok, egyet kívánhatunk a fiúknak: folytassák ott, ahol a klagenfurti ütközet előtt abbahagyták.

Eredmény, Osztrák Liga, 5. forduló: Klagenfurt – Alba volán: 5-1 (1-0), (2-0), (2-1)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.