Azt kérte a klubtól, engedjék el

Szinte száz százalék, hogy Di Maria a Manchesterben folytatja

Di Maria brit rekordtranszfer lesz: 10 millió fonttal dönti meg Fernando Torres árát, aki 2011 januárjában 50 millióért ment a Liverpooltól a Chelsea-hez.

2014.08.24 12:45ma.hu
Video-screenshot

Hirtelen megváltoztatta álláspontját a Manchester United Ángel Di Maríával, a Real Madrid argentin szélsőjével kapcsolatban, korábban ugyanis cáfolták, hogy leigazolnák, szombaton ellenben már csak annyit közöltek, hogy nem kommentálnak semmit a játékos ügyében - írja az Index.

A spanyol csapat vezetőedzője, Carlo Ancelotti a héten nyilvánosan is elismerte, hogy a vb-ezüstérmes középpályás azt kérte a klubtól, engedjék el, a pletykákat pedig csak tovább erősítette, hogy egyáltalán nem is nevezték pénteken az Atlético Madrid elleni Spanyol Szuperkupa-visszavágóra.

A hírek szerint Di María felvette a kapcsolatot a Manchester United legfrissebb igazolásával, Marcos Rojóval, akivel együtt szerepeltek az argentin válogatottban a világbajnokságon, hogy a manchesteri állapotokról érdeklődjön tőle.

A Mirror elsők között hozta, hogy Louis van Gaal csapata 75 millió euró körüli összeget ad a futballistáért, és az átigazolás akár már hétfő éjfélig végbe mehet. A Unitednek nem kell sietnie, hiszen egészen szeptember 2-a éjfélig igazolhatnak az angolok. Amennyiben létre jön az üzlet, az argentin a 7-es mezszámot kapja majd a csapattól, az újság szerint ez az egyik külön kérése. A Guardian szerint Van Gaal 3-5-2-es rendszerében a szélen játszhatna, ahol mélységből indulhatna, akárcsak Dirk Kuyt a világbajnokságon a hollandoknál.

A Mirror idéz egy Manchester City-vezetőt is, aki azt állítja, Di Maria és a Real Madrid először náluk jelentkezett, oda akart menni, mert több argentinjuk is van, és persze a City a Premier League címvédője. A klubilletékestől tudják, hogy 75 millió az ára, és hogy 180 ezer fontos, 225 ezer eurós heti fizetést akar. A Citynél viszont mindenre nemet mondtak, nem kellett nekik a 26 éves argentin, ezután fordult a Unitedhez.

Di Maria brit rekordtranszfer lesz, a 75 millió euró 60 millió fontnak felel meg, 10 millió fonttal dönti meg Fernando Torres árát, aki 2011 januárjában 50 millióért ment a Liverpooltól a Chelsea-hez.

Di Maria egy komplexebb erősítési folyamat része, miután a vasárnapi, Sunderland elleni mérkőzés előtt több kritika is érte a holland vezetőedzőt, hogy nem igazolt kellő mennyiségű játékost.

Így újra felerősödtek a pletykák, hogy a United megvenné a Fiorentina kolumbiai szélsőjét, Juan Cuadradót, az Ajax holland védőjét-védekező középpályását, Daley Blindet, illetve a Milanban játszó szintén holland középpályást, Nigel de Jongot. Arról is lehetett hallani, hogy a holland válogatottban kulcsszerepet játszó Kevin Strootman is Van Gaal egyik fő célpontja, persze ő épp térdszakadásából lábadozik.

A legvalószínűbb viszont az, hogy Di Maria a tréner és a MU utolsó és legjelentősebb igazolása lesz ezen a nyáron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.