Atlétika

Egy évre eltiltották a világbajnok francia hármasugrót

Jóhiszeműségét figyelembe vették a büntetés kiszabásakor, melynek kezdő időpontját március 18-ra dátumozták vissza.

2014.06.22 16:38MTI

Egyéves eltiltást szabott ki Teddy Tamgho világbajnok hármasugróra a Francia Atlétikai Szövetség (FFA) három doppingvizsgálat kihagyásáért.

Az FFA közleménye szerint Tamgho "nem szándékosan adott hamis információt a tartózkodási helyéről", gondatlanságból nem vett részt a versenyen kívüli vizsgálatokon. Jóhiszeműségét figyelembe vették a büntetés kiszabásakor, melynek kezdő időpontját március 18-ra dátumozták vissza.

A 25 éves hármasugró 2012 decemberében, illetve idén januárban és márciusban volt elérhetetlen az ellenőrök számára.

Tamgho a tavalyi szabadtéri világbajnokságon 18,04 méterrel - minden idők harmadik legnagyobb ugrásával - nyerte hármas aranyérmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.