Ütközés után elkezdett szétesni az autója

Marenec Fruzsi balesetet szenvedett: tropára ment a kocsi eleje

Hatalmasat ütközött Marenec Fruzsi egy német versenyzővel a Lotus Ladies Cup oscherslebeni második futamán. Bár ő nem akarta feladni a versenyt, az alkatrészeit lassan elhagyó kocsi miatt mégis kiintették.

2014.05.20 14:29ma.hu
Fotó: Redlemon

A Lotus Ladies Cup mezőnye a Német Túraautó Bajnokság (DTM) betétfutamaként versenyzett Oscherslebenben, ahol a csinos női pilóták hatalmas népszerűségnek örvendtek. „Végigsétáltunk a boxutcában, ahol egykori Forma 1-es pilóták és a DTM sztárjai is gratuláltak nekünk. Hatalmas élmény volt őket személyesen is megismerni, miközben több tízezer néző figyelt a lelátókon” – árulta el Marenec Fruzsi.

A vasárnapi futamon Fruzsi a hatodik helyről rajtolt, majd egy helyet javított is az eredményén, amikor a nyolcadik körben a német Catharina Felser látványosan lelassult és Fruzsi már nem tudta elkerülni az ütközést. A baleset következtében az autó jobb eleje szinte teljesen eltűnt, Fruzsi azonban nem adta fel, és tovább folytatta a futamot. A következő körökben folyamatosan kisebb-nagyobb alkatrészek estek le az autóról, többek között a lámpáját is elvesztette.

A műsorvezető annak tudatában, hogy veszélyt jelenthet a tásaira, elengedte a mögötte autózó többi versenyzőt és biztonságos lassú tempóra váltott, hogy pontot szerezhessen. Azonban a versenybírók úgy döntöttek, hogy biztonságosabb, ha kiintik őt a futamról.

Csalódott vagyok, mert úgy éreztem, hogy tudom tartani a lépést az élmezőny tagjaival. Szerintem nem rontottam el a féktávot, a német lány egyszerűen lelassult, és már elkerülhetetlen volt az ütközés. Nem adom fel, remélem, hogy Ausztriában a következő versenyen nagyobb szerencsém lesz” – mondta el a SportKlub műsorvezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.