Tavaly vonult vissza

Az első meleg német labdarúgó

Homoszexualitásáról vallott az 52-szeres német válogatott futballista, aki ezzel az ország első, homoszexualitását nyíltan vállaló focistája lett.

2014.01.08 14:45MTI
Michael Ballack német csapatkapitány (balra) ünnepel csapattársa, Thomas Hitzlsperger mellett

"Azért beszélek erről nyíltan, mert szeretném elősegíteni a profi sportolók homoszexualitásával kapcsolatos párbeszédeket" - nyilatkozta a Die Zeit napilapban a 31 éves, tavaly szeptemberben visszavonult középpályás, aki 2004 és 2010 között szerepelt a Nationalelfben.

Thomas Hitzlsperger pályafutását sorozatos sérülései miatt befejező Hitzlsperger hazájában a VfB Stuttgartban és a Wolfsburgban, Angliában az Aston Villában, a West Ham Unitedben és az Evertonban játszott, s megfordult az olasz Lazióban is.

A futballista a válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmet (2008) és világbajnoki bronzérmet (2006) is nyert.

Angela Merkel német kancellár és Uli Hoeness, a Bayern München labdarúgóklub elnöke 2012 szeptemberében szexuális orientációjuk felvállalására bíztatta a németországi meleg labdarúgókat. Hoeness akkor azt mondta, csak idő kérdése, hogy egy-egy profi futballista nyíltan vállalja homoszexualitását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.