Úszás

Hosszú Katinka világbajnok!

Hosszú Katinka nagyszerű úszással és meggyőző előnnyel szerezte meg a 200 méteres vegyes úszás világbajnoki címét.

2013.07.29 19:38MTI

A 24 éves Hosszú végig magabiztosan versenyzett, és hatalmas fölénnyel, 2:07.92 perces idővel diadalmaskodott, Jakabos 2:10.95 perccel csapott célba.

Hosszú Katinka - aki tavaly a debreceni Európa-bajnokságon is aranyérmes volt ebben a számban - már a pillangót követően nagy előnyre tett szert, ekkor még világcsúcs-részidőn belül is volt, a hát után már közel egy másodperces előnnyel fordulhatott, és a mellúszás alatt sem tudták megszorongatni. Gyorson már másfél testhosszal haladt a mezőny előtt, így győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Jakabos Zsuzsanna sokáig harcban volt a dobogóért, a végére azonban elfáradt. A szám címvédője és olimpiai bajnoka, a kínai Je Si-ven csak negyedik lett.

Hosszú Katinka a magyar úszósport 21. világbajnoki címét szerezte, az aranyérmet a nemzetközi szövetség (FINA) alelnökének múlt pénteken megválasztott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke adta át neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.