Szerinte elég jó a hely

Vizes vb: Kapás ötödik 400 méter gyorson

Nagyszerű úszással ötödik lett 400 méter gyorson Kapás Boglárka a barcelonai vizes világbajnokságon.

2013.07.28 19:56MTI
Fotó: MTI

A szám 2010-es ifjúsági olimpiai bajnoka a táv első felében a 7-8. helyen tempózott a vasárnap délutáni döntőben, de aztán fokozatosan előrébb lépett, és 4:05.90 perccel ötödikként csapott célba. Ideje saját korábbi magyar csúcsánál jobb volt, de a délelőtti friss, 4:05.61-es rekordjánál nem, amellyel egyébként ugyancsak ötödik lett volna.

"Szerintem elég jó ez a világbajnoki ötödik hely, még ha az időmmel most elmaradtam is a délelőtti országos csúcsomtól, amit pedig tovább akartam itt, a döntőben javítani - mondta a finálét követően. - Talán előbb is elkezdhettem volna a hajrát, de nem láttam a többieket, csak a közvetlenül mellettem úszóra figyelhettem, őt viszont meg is előztem a célban. A 400-on túlvagyok, jöhet holnaptól az 1500, végül pedig az igazi számom, a 800 gyors péntektől; remélem, ezeken a távokon is igazolom a fejlődésemet."

Győzött az amerikai Katie Ledecky 3:59.82-vel. Második lett a spanyol Melanie Costa Schmid (4:02.47), harmadikként pedig az új-zélandi Lauren Boyle (4:03.89) végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.