Konföderációs Kupa

Scolarinak nagyon tetszett, amit látott... A meccs góljai videón

Luiz Felipe Scolari, a Konföderációs Kupát nyert brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata hatalmas lépéseket tett azon az úton, amely a jövő évi világbajnokság megnyeréséig vezet.

2013.07.01 11:17MTI
Forrás: youtube.com

A magyar idő szerint hétfő hajnalban zárult döntőben a házigazda együttes 3-0-ra győzött a világ- és Európa-bajnok spanyolok ellen, ezzel sorozatban harmadszor, összességében negyedszer hódította el a trófeát.

"A meccs előtt azt gondoltam, bármilyen számunkra pozitív eredménnyel elégedett leszek" - nyilatkozta Scolari a finálé után. - "A háromgólos siker sokkal több és jobb, mint amit elképzeltem."

A válogatottat 2002-ben vb-címig vezető szakember hozzátette, összességében a győzelem és a pályán mutatott játék miatt is úgy érzi, a gárda tökéletes teljesítményt nyújtott.

"Van egy elképzelésünk, és van előttünk egy út, amelyet végig kell járnunk a jövő évi hazai vb-ig" - mondta a 64 éves szakvezető. "Jó csapatunk van, amely fel fogja venni a versenyt a győzelemre szintén esélyes riválisokkal."

A szakvezető kiemelte, hogy a brazil együttes a legutóbbi 30 napban négy korábbi vagy jelenlegi világbajnokot, így Franciaországot, Uruguayt, Olaszországot és Spanyolországot is legyőzte.

"Ezek a sikerek önbizalmat adnak nekünk, a csapat ugyanis még mindig formálódik, s közben sok nehézséggel kell szembenéznünk" - tette hozzá Scolari.

Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya elismerte, hogy az ellenfél jobb volt a döntőben, ugyanakkor hangsúlyozta, a 26 szabálytalanság a brazilok játékának kevésbé élvezetes oldalát mutatta.

"Nem kereshetünk kifogásokat, jobbak voltak, csak gratulálni tudunk nekik" - jelentette ki a 62 éves szakember. "Neymar és a többiek sokkal energikusabbak voltak, ez a játék minden részében látszott."

Del Bosque hozzátette, összességében jól teljesítettek a Konföderációs Kupán, s tanulni fognak a fináléban elszenvedett vereségből.

"Vissza fogunk vágni. Jó játékosaink vannak, és nem látom szükségét annak, hogy változtassak a csapat összetételén csak azért, mert egyszer jól elvertek minket." - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.