Konföderációs Kupa

Balotelli megsérült, máris megdőlt a gólrekord

Sérülés miatt kihagyja a brazíliai Konföderációs Kupa csütörtöki elődöntőjét Mario Balotelli, az olaszok futballsztárja.

2013.06.24 09:39MTI
Fotó: MTI

Enrico Castellacci csapatorvos szerint a csatár combizomhúzódással bajlódik, amelyet szombaton, a házigazdákkal szemben 4-2-re elvesztett utolsó csoportmeccsen szenvedett el.

"Valószínűtlen, hogy csütörtökre rendbe jön, de a bronzmérkőzésen vagy a döntőben már várhatóan pályára léphet" - nyilatkozta Castellacci.

A Fortalezában sorra kerülő Spanyolország-Olaszország elődöntő magyar idő szerint 21 órakor kezdődik csütörtökön.

Már a csoportmérkőzések után megdőlt Brazíliában a labdarúgó Konföderációs Kupák eddigi gólrekordja.

A dél-amerikai tornán - amely a jövő évi világbajnokság tesztversenye - már 58 gól született, a korábbi csúcsot a 2005-ös németországi KK tartotta 56 találattal.

A 4,83-as meccsenkénti gólátlag ugyancsak rekordnak számít, és a tahiti amatőrök által három mérkőzésen "beszedett" 24 gól nélkül is 2,83 lenne az átlag. Még ez is túlszárnyalja a 2009-es dél-afrikai (2,75), a 2003-as franciaországi (2,31) és 2001-es japán-koreai (1,94) Konföderációs Kupa termését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.