MLSZ-fegyelmi

Fradi-Újpest: milliós pénzbüntetésben is 2-1-es "győzelem"

A Ferencvárost kétmillió, az Újpestet egymillió forintra büntette meg kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a két csapat vasárnapi rangadóján történt kihágások miatt.

2013.03.12 19:13MTI

Az MLSZ honlapja szerint a bizottság az FTC-t mint visszaesőt súlyos rendezési hiányosságok, illetve a "hazai szurkolók által pirotechnikai eszközök bevitele, használata és bedobálása, sértő, rasszista tartalmú transzparensek bevitele, kihelyezése, továbbá különböző rendzavarásai" miatt büntette meg kétmillió forintra. Emellett kötelezte a klubot, hogy következő hazai bajnoki találkozóját zárt kapuk mögött játssza le, igaz, ez utóbbi ítélet végrehajtását június 30-ig felfüggesztette.

Az ugyancsak visszaeső újpesti egyesületet szintén drukkerei miatt büntette az fb. Indoklása szerint a szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak a stadionban, dobáltak a pályára, illetve rasszista megnyilvánulásokat tettek, más különböző rendbontások mellett.

A végül 2-1-es hazai sikert hozó találkozót kölcsönös "üzengetés", sértegetés és petárdadobálás előzte meg. A második játékrész megkezdése csúszott a szurkolók pályát körülölelő görögtüzes koreográfiája miatt, az újpesti fanatikusok pedig szektorukban egy nagyobb tüzet gyújtottak, melyet feltépett székekkel "tápláltak".

A hazaiaktól Julian Jennert, a vendégektől pedig Kabát Pétert dobálták meg szögletrúgás közben. Solymosi Péter játékvezető először az utóbbi esetet követően, a 81. percben mondatta be a hangosbemondóba, hogy ha folytatódik a rendbontás, lefújja az összecsapást.

A fegyelmi bizottság a hétvégi fordulóban piros lapot kapott Fejes Andrást (Siófok) két, míg Lázár Pált és Horváth Adriánt (mindkettő Pécs) 1-1 bajnoki meccsre tiltotta el.

Az Egri FC-Videoton mérkőzésen történt rendezési hiányosság, illetve a hazai és a vendég szurkolók részéről történt rasszista megnyilvánulások miatt az Egert 70, a Fehérvárt pedig 50 ezer forint megfizetésére kötelezte. Ugyancsak 50 ezret kell fizetnie a Győrnek is "nemzetközi barátságos mérkőzés lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.