Fradi-Újpest előtt

Zöld sas vs. lila bulldog: 15 ezren a lelátón, búcsú a stadiontól

A magyar labdarúgás legnagyobb presztízsű összecsapására, a Ferencváros-Újpest mérkőzésre kerül sor vasárnap az OTP Bank Ligában.

2013.03.07 21:24MTI

Az ősi rivális csapatok 212. találkozójának egyik különlegessége, hogy szinte bizonyosan utoljára játszanak egymással az Albert Stadionban. A korábbi tervek szerint a vasárnapi lett volna az utolsó bajnoki mérkőzés a zöld-fehérek 1974-ben átadott otthonában, mielőtt lebontják, ugyanakkor a munkálatok megkezdésének időpontja egyelőre csúszik.

A rangadók összesített mérlege ferencvárosi fölényt mutat: eddig 94 zöld-fehér győzelem mellett 60 újpesti siker és 57 döntetlen született. A két csapat legutóbbi párharcát az Újpest nyerte: az augusztus 19-i összecsapás izgalmasan alakult, ugyanis Kabát korai góljára Orosz a 90. percben válaszolt, ám a 94. percben Tshibuabua egy szöglet után eldöntötte a mérkőzést.

A derbi esélyese ezúttal egyértelműen a Ricardo Moniz irányította Ferencváros, amely rendkívül magabiztos, 3-0-s pápai sikerrel kezdte a tavaszt, míg az Újpest hazai környezetben 6-0-ra kikapott a Pakstól. A súlyos kudarc következtében a Megyeri úton közös megegyezéssel szerződést bontottak Jos Daerden vezetőedzővel, akinek a helyét ideiglenesen a másodedző, Marc Leliévre vette át. A találkozóra már minden jegy elkelt, így a helyszínen várhatóan több mint 15 ezer szurkoló buzdítja majd a csapatokat.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a címvédő Debrecen a Pécs, a listavezető Győr pedig a sereghajtó Siófok együttesét fogadja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.