A futballvilág jelenének két legjobb játékosa

Messi-Ronaldo: négy-három

A futballvilág jelenének két legjobb játékosa, az FC Barcelonában évek óta remeklő Lionel Messi és a Real Madrid teljesítményét alapvetően meghatározó Cristiano Ronaldo vitathatatlanul hatásosan vezette fel a két spanyol elitalakulat szerdai összecsapását, amelyet a Király Kupa elődöntőjének nyitányán a fővárosi csapat otthonában vívnak a felek.

2013.01.28 12:25MTI

A Santiago Bérnabeu Stadionban sorra kerülő újabb El Clásicóra - ahogyan a spanyol labdarúgás szuperrangadóját nevezik - a két nagy sztár kimagasló produkciójával, ha úgy tetszik, külön gólpárbajával már vasárnap ráirányította a figyelmet: előbb a portugál Ronaldo vette be három alkalommal is a Getafe kapuját a hétvégi bajnokin (4-0), majd Messi, a csapatával este fellépő argentin zseni múlta felül még riválisa teljesítményét is azzal, hogy négy gólt szerzett az Osasuna ellen (5-1).
   
A mesterhármassal a 27 esztendős Ronaldo nemcsak 21 találatossá lépett elő a Primera División mostani szezonjában, hanem - átlépve a háromszázas határt - 302-re emelte a különböző klubjaiban eddigi bajnokikon szerzett összgóljainak számát (ezen belül Real-focistaként 179-szer volt eddig eredményes).
   
Ám még őt is elhalványította a 25 éves Messi, aki a góltermelésben meg sem állt négyig, 33-találatosra duzzasztva mérlegét a mostani bajnoki idényben, amivel - Ronaldót megelőzve - toronymagasan első a spanyol élvonal gólkirályjelöltjeinek versengésében. Mindezt 21 fordulóban érte el úgy, hogy legutóbbi 11 meccsén kivétel nélkül eredményes volt, miáltal új ligacsúcsot állított fel. Mesternégyesével 202-re tornászta fel a Barca labdarúgójaként a spanyol első osztályú pontvadászatban szerzett találatainak számát. Ilyen fiatalon senki sem lépte még túl a kétszázas mérföldkövet a Primera División történetében. A friss Aranylabda-tulajdonos, a nemrég sorozatban negyedszer is a világ legjobbjának választott argentin okkal bizakodhat benne, hogy az idény végére megdönti az általa 50 góllal tartott bajnoki csúcsot is, amelyet az előző szezonban ért el.
   
A párbaj már szerdán folytatódhat - nemcsak a két csapat, hanem a két ász között is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.