Labdarúgás

Az UEFA kizárta a Málagát a nemzetközi kupasorozatokból

Kizárta a nemzetközi kupasorozatokból a Málaga együttesét az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), amelynek pénteki határozata nem a mostani, hanem a következő idényeket érinti.

2012.12.21 17:37MTI

 Az UEFA azért büntette meg a katari tulajdonban lévő spanyol klubot, mert tartozik a játékosoknak, illetve adóhátraléka is van. Az eltiltás egy évre szól, de ha a klub március 31-ig nem rendezi adósságait, akkor ez kettőre nő. A Málaga 300 000 eurós pénzbírságot is kapott.
   
A döntés négy esztendeig marad érvényben, vagyis ebben a periódusban a Málaga bármikor kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga küzdelmeibe, nem indulhat a sorozatban. A gárda jelenleg negyedik a Primera Divisiónban, azaz BL-selejtezőt érő helyen áll.
   
A Málaga idén újoncként szerepel a BL-ben, ráadásul csoportját megnyerve jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a csütörtöki sorsolás értelmében a portugál Portóval találkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.