Platini 64 csapata

Bővül a Bajnokok Ligája? Az UEFA megfontolja

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fontolóra veszi, hogy néhány éven belül 64 csapatosra bővítse a Bajnokok Ligáját, ezzel együtt pedig megszüntetné az Európa Ligát.

2012.11.28 18:37MTI

Michel Platini, a szervezet elnöke szerdán úgy nyilatkozott az Ouest-France című lapnak, hogy ebben a kérdésben 2014-ben - még a 2015 és 2018 közötti közvetítési díjak értékesítése előtt - dönthetnek.

A második számú európai kupasorozat sokkal "jelentéktelenebb" a BL-nél, utóbbi 1,34 milliárd eurós bevételével hatszor akkora összeget hoz az UEFA konyhájára, mint az EL.

Ugyanakkor korántsem biztos, hogy megvalósul az UEFA ötlete, ugyanis előbb az Európai Klubok Szövetségével kell egyeztetnie. Ennek elnöke, a német Karl-Heinz Rummenigge a reform ellen van:

"A Bajnokok Ligája a klubfutball királykategóriája, amiért az egész világ irigyel minket. Semmi okunk nincs rá, hogy megváltoztassuk a lebonyolítást." - jelentette ki a Bayern München elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.