Londonderryben tüntetők miatt

London 2012: eltérítették az olimpiai láng hordozóját

Az észak-írországi Londonderryben több száz harcias politikai tüntető miatt útvonala megváltoztatására kényszerült hétfő este az olimpiai lánggal futó sportoló.

2012.06.05 14:34MTI

A platformra a jelenlegi szabályok szerint csak 13 évnél idősebbek léphetnek be, ennek ellenére sok az ennél fiatalabb tag a Facebook-felhasználók 900 milliós táborában.

Bár a szabályok módosításáról még nem született döntés, a Facebook közölte: az új technológiai fejlesztés révén biztosítható lenne a legfiatalabbak számára, hogy biztonságosan használják a közösségi portált.

A kaliforniai székhelyű közösségi birodalom "párbeszédet folytat a szülői szervezetekkel, a jogszabályalkotókkal és a döntéshozókkal, hogy segítse a szülőket gyerekeik megóvásában".

Az egykor véres terrorhadjáratot vívó Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) mintegy 200 tagja nyomakodott a kijelölt útvonal egyik szakaszához, és dulakodásba bocsátkozott a biztosításra kivezényelt rendőrökkel. A tömeg a nemrég tartott házkutatások és letartóztatások miatt tiltakozott, amelyek célja az IRA kicsi, de erőszakos helyi csoportja tevékenységének elnyomása volt.

A rendőrség arrább helyezte az útvonalat, és a fáklyát hordozó Isobel Coote ezután gond nélkül befejezte a futást a tervezett végponton, az újonnan épült Peace Bridge-nél (Béke Híd), amely Londonderry többségében katolikusok lakta városrészét köti össze a keleti protestáns negyeddel.

A tüntetés miatt egy embert tartóztattak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.