A londoniak Londonban maradnak

Nem szöknek meg az angolok az olimpia elől

Kissé elhamarkodottak voltak az előzetes becslések, amelyek szerint a londoniak elmenekülnek majd az olimpia forgataga elől - állítja egy idegenforgalmi csoport a felméréseire hivatkozva.

Útnak indult az olimpiai láng képgaléria

2012.05.30 15:29MTI

A spanyol Amadeus csoport az utazási irodák online és hagyományos repülőjegy-foglalásaiból nyerte adatait, melyeket szerdán tett közzé. A statisztika szerint a tavalyinál 13 százalékkal több külföldi turista - a negyedük észak-amerikai - érkezik a játékok alatt a brit fővárosba.

Az előző nyárhoz képest öt százalékkal kevesebb brit száll repülőre, hogy elhagyja az országot a július 27-én nyíló olimpia előtt, az olimpia utáni három hétben viszont tíz százalékkal többen hagyják el Nagy-Britanniát, mint 2011 azonos időszakában.

A felmérésből az is kiderült, hogy nyári főszezonban, július elejétől szeptember elejéig két százalékkal kevesebb londoni utazik vakációzni, mint tavaly. Mindez jó hír a londoni idegenforgalom számára, amely korábban azzal számolt, hogy a britek tömegesen menekülnek majd az olimpia elől a fővárosból.

A láng már útnak indult (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.