Megsértették a számvitel rendjét

Szabálytalanságok a kecskeméti sportegyesületben: feljelentést tett a polgármester

A kecskeméti önkormányzat többségi tulajdonában lévő sportegyesület működését vizsgáló bizottság jelentése alapján Zombor Gábor polgármester feljelentést tett a számvitel rendjének megsértése miatt.

2011.12.07 14:08MTI

A fideszes politikus a bizottság szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a közgyűlési bizottság vizsgálata, valamint az általa megbízott könyvvizsgáló jelentése alapján az önkormányzat nevében, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.
   
Zombor Gábor közlése szerint az eddig megismert adatok alapján "vannak olyan szabálytalanságok, amelyek aggályosak".     A bizottság csak egy bizonyos szintig tudott vizsgálódni ezekben az ügyekben, a további lépések már hatóságok jogkörébe esnek - fűzte hozzá.
   
"Bízom benne, hogy azok a vizsgálóbizottság hatáskörén kívül eső, aggályosnak tűnő tények, folyamatok tisztázásra kerülnek, hiszen a jövőre nézve szeretnénk felelősségteljes megoldást találni a szakosztályok további működésével kapcsolatban" - fogalmazott a polgármester.
   
Zombor Gábor példamutatónak nevezte, hogy szakmai szempontok szerint tudott működni a vizsgálóbizottság.
   
Kecskemét önkormányzata 2009-ben alapította többségi tulajdonosként a három NB I-es - kosárlabda, kézilabda és röplabda - szakosztályt működtető Kecskeméti KSE Kft-t. A gazdasági társaság felügyelőbizottságának egyik tagja jelezte Zombor Gábornak az általa szabálytalannak tartott eljárásokat, amely után a polgármester könyvszakértői vizsgálatot rendelt el, majd javasolta a közgyűlésnek egy vizsgálóbizottság felállítását.
   
A Brúszel László (MSZP) által vezetett vizsgálóbizottság szeptember 15-én kezdte meg a munkáját. A bizottság az önkormányzat október 27-ei ülésére elkészített egy részjelentést, amelyet a közgyűlés elfogadott. A végleges jelentést a közgyűlés december 15-i ülésén tárgyalják a képviselők.
   
A szocialista képviselő akkor elmondta: a jelentést a közgyűlés nyílt ülésen fogja tárgyalni. Hangsúlyozta: a sportegyesület három év alatt megközelítőleg 600 millió forintból gazdálkodott, amelynek 40 százalékát az önkormányzat biztosította. Brúszel László szerint az önkormányzati támogatás felhasználása rendben zajlott, csak kisebb szabálytalanságot találtak, ami a jelentésükben olvasható lesz.
   
Legény Zsolt, az MSZP Demokrácia Központjának vezetője és Király József, az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke, önkormányzati frakcióvezetője november 24-én Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy feljelentést tesznek a három NB I-es szakosztályt működtető kecskeméti gazdasági társaság szerződései miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.