Merénylet Norvégiában

Oslo: minden futballmeccset elhalasztanak a hétvégén

A Norvég Labdarúgó Szövetség (NFF) döntése szerint egyetlen élvonalbeli mérkőzést sem játszanak hétvégén az Oslóban és környékén pénteken elkövetett kettős merénylet miatt, amely legalább 91 emberéletet követelt.

2011.07.23 14:31MTI

"Tiszteletben tartva minden tragédiában érintett embert, a szövetség úgy döntött, hogy elhalasztja a hétvégére kiírt mérkőzéseket - áll az NFF szombati közleményében, hozzátéve, hogy az alsóbb osztályú mérkőzések sorsáról a helyi szervezetek, s klubok döntenek.

A norvég rendőrség jelenleg azt gyanítja, hogy egy magányos elkövető hajtotta végre a két merényletet. A férfi előbb péntek délután pokolgépet robbantott Oslóban, majd néhány órával később, péntek este a fővárostól északnyugatra fekvő Utoya szigeten, a Norvég Munkáspárt ifjúsági táborában válogatás nélkül tüzelt gépfegyverével, s 84 embert ölt meg. Az oslói bombatámadásnak hét halálos áldozata van. A rendőrség letartóztatta a gyanúsított férfit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.