Kifejezték részvétüket a norvég kormány felé

Az Egyesült Államok és az EU elítélte az oslói robbantást

Kemény szavakkal ítélték el a pénteki oslói merényletet az Egyesült Államokban, illetve Brüsszelben, az Európai Unió részéről.

2011.07.22 20:11MTI

Mind az oslói robbantást, mind az ifjúsági táborban történt lövöldözést - ezeket "az ocsmány erőszakos akciókat" - elítélte az amerikai külügyminisztérium szóvivője, jelezve, hogy felvették a kapcsolatot a norvég kormánnyal, amelynek kifejezték részvétüket.
   
Tájékoztatták a történtekről Barack Obama elnököt, mégpedig terrorizmusellenes tanácsadója, John Brennan révén -  közölte a Fehér Ház. Amerikai áldozatról nem tudnak Washingtonban - jelezte a szóvivő, hozzátéve, hogy segítséget ajánlottak fel Norvégiának, amely azonban nem fogalmazott meg konkrét igényt.
   
Herman Van Rompuy, az Európai Unió elnöke ugyancsak elítélte a "gyáva" pokolgépes merényletet, amely a norvég kormány székházában végzett pusztítást.
   
Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke szintén kifejezte elítélő véleményét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.