Costa Rica legyőzésével második az A csoportban

Copa America: Argentína negyeddöntős

Eredményes játékkal biztosította helyét a legjobb nyolc között a hazai válogatott az Argentínában zajló labdarúgó Copa Americán.

2011.07.12 09:00MTI

A vendéglátók alakulata 3-0-ra verte Costa Rica együttesét magyar idő szerint keddre virradóra, ezzel Kolumbia mögött a második helyen végzett az A csoportban. Sergio Agüero kétszer volt eredményes - három találatával jelenleg ő áll a góllövőlista élén -, míg a végeredményt Angel Di María állította be.
   
Az első két mérkőzésén mutatott játéka miatt kritizált argentin válogatott ezúttal maximális támogatást kapott a córdobai nézőktől, amit a találkozó után az ugyancsak sokat bírált, de társait ezúttal remek passzokkal kiszolgáló Lionel Messi meg is köszönt.
   
"Köszönöm a közönségnek, hogy így biztatta a csapatot és személyesen engem, szükségünk volt a támogatásra. Most új Copa kezdődik, mi a legjobbat akarjuk Argentínának" - nyilatkozott az FC Barcelona támadója.
   
A mérkőzést 57 ezer néző tekintette meg a Mario Alberto Kempes Stadionban.
   
Az argentinok a negyeddöntőre Santa Fébe utaznak, és a C csoport második helyezettjével csapnak majd össze, a kolumbiaiak pedig Córdobában a legjobb csoportharmadikkal mérkőznek.
   
Eredmény, A csoport, 3. forduló:

Argentína-Costa Rica 3-0 (1-0)

gól: Agüero (45+1., 52.) Di María (63.)

vasárnap játszották:

Kolumbia-Bolívia 2-0 (2-0)

gól: Falcao Garcia (14., 28.)

A csoport végeredménye: 1. (negyeddöntős) Kolumbia 7 pont, 2. (negyeddöntős) Argentína 5, 3. Costa Rica 3, 4. Bolívia 1

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.