Ők a riói olimpia Fair Play-esei!

Az éremesélyes sportoló feladta az olimpiát, nem volt hajlandó kockáztatni társa és barátja egészségét

A riói olimpia legmeghatóbb történetében feladta olimpiai álmait a díjlovagló, mert lova számára mindennél fontosabb volt.

2016.08.16 09:21ma.hu
Screenshot

Adelinde Cornelissen első napja Rióban a tervek szerint alakult, nyugodt volt a repülés, az istálló állapota messze felülmúlta a rémhíreket, lova, Parzival pedig boldog volt és fitt.

Egészen a nagy napot megelőző reggelig. A díjlovagló korán reggel kelt lovához, ám az állat nem volt túl jól: fejének jobb oldala be volt duzzadva és rugdosta az istállót. A sportolónő megmérte a lázát, negyven fokos volt, bár a ló tartotta magát, evett, ivott és a legjobb formáját próbálta gazdájának hozni.

Adelinde Cornelissen mégis állatorvost hívott, aki megállapította, hogy egy mérgező rovar vagy pók csíphette meg Parzivalt. Hogy elősegítsék szervezetéből a toxikus anyagok kiürülését, folyadékot adtak neki. A láza le is ment, a duzzanadt is apadt.

Jött a dilemma, hogy így induljanak-e a díjlovagló számban. Kérték a szervezőket, hogy adjanak egy plusz napot, hogy a ló fel tudjon épülni, de kérelmét visszautasították. Ezen a ponton pedig inkább úgy döntött, ha kell, feladja az olimpiát: "Parzival egészsége fontosabb, mint bármi más ezen a világon!" - írta Facebook-oldalán.

Majd lovánál töltötte az egész éjjelt az istállóban és óránként ellenőrizte az állatot. A verseny napján a ló tudta, hogy mi a tét, ezért minden erejét összeszedve a legjobb formáját hozta. Nehéz döntésbe került a sportolónő megint, de az állatorvos, a csapat edzője, a szakmai zsűri mind zöld utat adott a díjlovagló csapatversenyben való részvételhez.

Adelinde Cornelissen úgy gondolta, próbát tesz, de ami történt, azon mindenki megdöbbent.

A bemelegítés után, mikor az arénába lépett, megérezte, hogy lova nincs rendben, annak ellenére hogy Parzival mindent beleadott, a sportolónőnek fontosabb volt társa egészsége, mint az egész olimpia: "Parzival a barátom, egész életét nekem áldozta fel, nem ezt érdelmi."

A páros tisztelgett és elhagyta az arénát.

Parzival újra egészséges!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.