Gyógyszer-túladagolás okozta a színész halálát

Döbbenet: Elhunyt a Grease szívtiprója!

Családja körében hunyt el a Grease című nagysikerű film és több sorozat sztárja. Évek óta súlyos gyógyszerfüggőségben szenvedett, két hete kómában feküdt.

Képekben Jeff Conaway, a Grease sztárja képgaléria

2011.05.29 12:12ma.hu

Hivatalosan is megerősítették a hírt, miszerint péntek délelőtt a kaliforniai Encinóban elhunyt Jeff Conaway, akit elsősorban a Grease szépfiújaként és a Taxi című filmsorozat színészeként ismerhetünk.

A sztár szóvivője szerint helyi idő szerint 10.30-kor kapcsolták le őt az intenzív osztályon a gépekről, mivel több mint két hét kóma után szervezete végleg feladta a küzdelmet. Az utolsó percekben családja vette őt körül.

Fotó: IMDB (További képek a galériában)

Conaway évek óta súlyos gyógyszerfüggőségben szenvedett, ami a hátfájására szedett szerektől és számos műtét utókezelésétől alakult ki, de egyes hírek szerint a kábítószerrel is voltak problémái. Május 11-én azért szállították kórházba, mert eszméletlenül találtak rá otthonában, azóta nem is tért magához.

A sztár az 1978-as Grease című filmben a szívtipró Kenickie-t játszotta. Színésztársa, John Travolta megrendülten fogadta a hírt: "Jeff Conaway egy csodálatos és őszinte ember volt, hiányozni fog nekünk. Gondolataimban a családjával és a szeretteivel vagyok ebben a nagyon nehéz időszakban." - nyilatkozta.

Conaway játszott a Sunset Strip, a Taxi és a Babylon 5 sorozatokban is. Felesége a szintén Grease-ből ismert Olivia Newton-John húga, Rona Newton-John volt, közös gyermekük sosem született, de sajátjaként nevelte felesége korább kapcsolatából született fiát, Emersont.

A színész a hírességeket kezelő Dr. Drew rehabilitációs intézetben próbált úrrá lenni kokain-, alkohol- és fájdalomcsillapítók általi függőségén, ám végül elvesztette a csatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.