Reptéren érte a halál

Elhunyt a soul királya!

Az amszterdami repülőtéren vasárnap életét vesztette Solomon Burke énekes, "a soul királya", aki többek között az Everybody Need Somebody to Love című klasszikust és a Dirty Dancing betétdalát, a Cry to Me címűt írta.

2010.10.10 14:30MTI

Mint azt a Schiphol repülőtér szóvivője, Robert van Kapel megerősítette, a 70 éves zenész Los Angelesből tartott Hollandiába, amikor rosszul lett, a légikikötőben már csak a halálát tudták megállapítani. Ennek oka egyelőre nem tisztázott.

A Grammy-díjas előadó vasárnap este egy amszterdami klubban lépett volna fel. Burke 1940-ben született Philadephiában. Fiatalon prédikátora volt egy fekete gyülekezetnek - ebben az időben többször találkozott Martin Luther King polgárjogi harcossal -, majd elszerződött egy gospelrádióhoz. A hatvanas évek elején a világi zene felé fordult, szerződést kötött egy kiadóval, amely a Cry to Me című dalt, amely kétszer is felkerült a toplistákra, először a hatvanas években, majd másodszor a Dirty Dancing című, 1987-ben készült zenés film bemutatása után.

"Már az első naptól kezdve szó szerint Isten és a gospel hajtotta őt és a zenéjét egyaránt" - olvasható a művész honlapján. A Rock and Roll Hall of Fame tagja 2001-ben lett, egy évvel később a legjobb blueslemeznek járó Grammy-díjat kapta meg Don't Give Up On Me című albumáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.