Férje volt és két gyereke

Elhunyt az első botrányhősnő-szépségkirálynő!

71 éves korában elhunyt Leona Gage egykori szépségkirálynő, akitől 1957-ben végül elvették a koronát, miután kiderült, hogy házas és két gyermeke van.

2010.10.10 17:20MTI

Gage volt az első amerikai "botrányhősnő" szépségkirálynő, egyike azoknak, akik sokkal nagyobb hírnévre tettek szert címük elvesztésével, mintha azt egy évig viselték volna. A texasi születésű lány Miss Marylandként indult az államok közötti versenyben. Nemcsak családi állapotáról, de koráról sem mondott igazat a szervezőknek: 21 évesnek hazudta magát, pedig még csak 18 volt. Miután győztesként megkoronázták, azt mondta, hogy még barátja sincs.

"Az ellenkező nem behatóbb megismerésével 26 éves koromig akarok várni" - mondta a botrány kitörése előtti napon a Baltimore Sunc ímű napilapnak adott interjújában. Ehhez képest másnap kiderült: már második házasságában él - az elsőt 14, a másodikat 16 éves korában kötötte, ekkor született meg második gyermeke is.

Első kamaszkori terhességét eltitkolta családja elől, mivel vallásos anyja szemében ez szörnyűbb lett volna mindennél. A korona elvesztése mindennél nagyobb népszerűséget biztosított számára. A televíziók kapkodtak utána, számos lapban nyilatkozott, fényképészek kísérték.

Ed Sullivan show-jában maga mellé állította a közvéleményt. Ennek ellnére számos gyűlölködő levelet is kapott. Miután minden, a királynőséggel járó szerződésről le kellett mondania, filmezni kezdett, de később abbahagyta.

Az élete később sem lett könnyebb: hat zátonyra futott házasság után elvesztette öt gyermekének felügyeleti jogát, közülük ketten pedig meghaltak kábítószer-túladagolásban, illetve öngyilkosság miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.