Nélkülözhetetlenek a vitaminok

Bőrünk szépsége és a C-vitamin

A vitaminok és az ásványi anyagok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek. Az egészségünk megőrzése érdekében, a vitaminokat és ásványi anyagokat minden nap pótolni kell. A,B,C,D,E-vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek.

2010.10.05 17:00ma.hu

Mint már oly sokan elmondták, tudjuk, hogy a szépség belülről fakad, mind lelki és testi értelemben is.

A kollagén

A kollagén nem csak a bőr rugalmasságának megtartásában játszik szerepet, hanem az erek rugalmassága, épsége terhelhetősége is főként ennek függvénye.

Az erek falában sok-sok kollagénnek kellene lennie ideális esetben. Ahhoz, hogy ez teljesüljön C-vitaminra van szükség. Ha kevés C-vitamint juttatunk a szervezetünkbe akkor rosszabb minőségű és kevesebb kevesebb kollagén termelődik.

Az erek fala meggyengül. A kollagén előállításához sok-sok C-vitaminra van szükség ahhoz, hogy az erek terhelhetőséget biztosító kollagént kellő mennyiségben és minőségben elő tudja állítani.

A C-vitamin hiánya, kevesebb kollagén termelés, kevésbé rugalmas, kevésbé ellenálló erek, kis sérülések az érfelszín belsejében, a mész lerakódik.

A bőr fiatalságának, szépségének a megőrzésében, természetesen nem csak C-vitamin pótlására van szükség, hanem mindegyik vitaminra, (A B C D E ) ásványi anyagra és nyomelemekre is.

Antioxidánsok

Röviden: a legfontosabb antioxidánsok a vitaminok. Kevés antioxidáns= gyors öregedés, fiatalkori ráncok.

Sok antioxidáns= tartós fiatalság.

A vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek olyan anyagok, amelyeket a szervezet saját maga nem tud, nem képes előállítani, ezért ezeket az anyagokat, külső forrásból kell pótolni.

Erre szolgálna a táplálkozás.

Az összes vitamin közül a legfontosabb antioxidáns a C-vitamin.

Messze-messze a legfontosabb. Nem véletlenül alkalmazzák az élelmiszeriparban adalékanyagként, aszkorbinsav néven.

Képes megőrizni a termék üdeségét, frissességét, eredeti színét, illatát és ízét. Ugyanerre képes az emberi szervezetben is.

A vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, szervezetünk nem tudja előállítani, ezért, ezeket az anyagokat külső forrásból kell a szervezetünknek biztosítani, minden nap!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.