Milyen házi praktikák vannak ráncok ellen?

A szépség belülről fakad!

Szépségünk érdekében, sok vitamindús ételt kell fogyasztunk. De vajon azt tudjuk, hogy drága kencék nélkül hogyan tüntessük el a sötét karikákat a szemünk alól, vagy milyen házi praktikák vannak ráncok ellen?

2010.09.13 13:00ma.hu

Ráncok és száraz bőr

Használjunk alfa-hodroxi-savat (AHA-T) tartalmazó krémet.

Ezek a savak a tejben, a gyümölcsökben és a cukornádban fordulnak elő, és a bőrfelszínen lévő elhalt hámsejtek eltávolítása révén képesek kollagén termelésére.

Ellensúlyozzák a szabad gyökök tevékenységét is, amelyek károsítják a bőrünket. Egyszerűen készíthetünk „AHA-pakolást”, mivel a tej alfa-hidroxi-savat tartalmaz.

Áztassunk egy tiszta kéztörlőt, vagy mosdókesztyűt tejbe, és helyezzük a bőrünkre.

Használjunk aloe verát. Kenjünk a zselés anyagot a bőrünkre. A nővény nedve almasavat tartalmaz, amely vízmegkötő képességgel rendelkezik, és serkenti a hámsejtek megújulását.

Zsíros bőr

Ha az érem egyik oldalát nézzük a zsíros bőr szebben öregszik és kevésbé ráncosodik, mint a száraz vagy normál bőr. Ugyanakkor több odafigyelést igényel. Házi készítésű tonikkal ápolhatjuk, amit cickafarkból, zsályából, vagy borsmentából készíthetünk, száradáskor összehúzza a pólusokat.

Elkészítése:

Tegyünk egy evőkanálnyit valamelyik gyógynövényből egy csészébe, majd öntsünk rá forrásban lévő vizet. Áztassuk 30 percig, szűrjük le, és hagyjuk kihűlni, mielőtt az arcbőrre kenjük.

A maradékot nyugodtan eltehetjük, mert szobahőmérsékleten 3 napig, hűtőben 5 napig is friss marad.

A papaja több olyan enzimet tartalmaz, amely lehámlasztja a bőr felső rétegét, ezáltal csökkentve a ráncokat. Mossunk és hámozzunk meg egy papaját, és 2 evőkanál gyümölcspépet alaposan keverjük össze 1 evőkanál zabliszttel.

Kenjük a bőrünkre, hagyjuk rajta 10 percig, majd töröljük le.

Sötét karikák

Sötét karikák ellen csavarjunk tüllkendőbe egy kevés, nyers, reszelt burgonyát, vagy néhány szelet kivit.

Tegyük a pakolást 15 percre a szemünkre és pihenjünk mi is egy kicsit. Végül itassuk fel a nedvességet, igazán csodákat művel.

Pattanás ellen

Pattanás ellen igyunk meg naponta 1 liternyi csalánteát, kortyonként.

Remek vértisztító!

Külsőleg pedig eperfa-levél teával mossuk át naponta 1-2 alkalommal az arcot és volt- nincs pattanás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.