5 elkerülendő hiba

Tipikus szépségápolási bakik, amiket csak nők követhetnek el!

Mi nők számtalan hibát tudunk elkövetni magunkon, amit rendszerint meg is bánunk. Bár a nők nagy része rengeteg időt és energiát tölt a fürdőben, ám vannak olyan apróságok, melyek a többség figyelmét elkerülik.

2010.09.08 13:00ma.hu

A leggyakoribb sminkhibák

Alapozó

Az biztos, hogy alapozót nem érdemes úgy vásárolni, hogy két program között van öt perc szabadidőnk. A bőrünkhöz passzoló színt macerás megtalálni, órákig lehet a kézfejen próbálgatni, mire eldöntjük, hogy nekünk sárgás, vagy pirosas, sápadt, vagy kreol bőrünk van.

Az alapozó színét a tényleges arcszínünk szerint válasszuk és véletlenül se aszerint, hogy milyen bőrszínt szeretnénk

A szemöldök

A természetes szemöldököt is el tudjuk rontani, ezerféleképpen. Például a fekete ceruzával, tehát feketére soha ne fessük, mert az senkinek nem áll jól.

Egy harmonikus arcon az orrcimpa és a szemzug által meghatározott vonalra esik a szemöldök belső fele, és az orrcimpa és a szem szélső sarka által meghatározott vonalra esik a vége.

A teljes szemöldök hosszának - belülről nézve - az első kétharmada felfelé irányul, és az utolsó harmada lejt lefelé.

Csúnya szemfestés

Rossz szemfestéshez tuti befutó a világoskék szín. Szigorúan egy árnyalat, és a teljes szemhéjra felmázolva. Nagyon ronda lehet még a feketével vastagon alul kihúzott szem.

Szemünket soha ne húzzuk ki alul, ha nem festünk rá, és vigyázzunk a feketével, mert optikailag kicsinyíti a szemet.

Szájkontúr

A kontúrnak sokkal sötétebbnek kell lennie, mint a rúzsnak, ezért hangoljuk össze a színeket!

Az elfelejtett fogamzásgátló

Óvakodni kell az elfelejtett fogamzásgátló tablettáktól. Vajon te figyelsz arra, hogy hányás, hasmenés vagy láz esetén az antibiotikumok hatására csökken a fogamzásgátlók biztonsága?

Ne hidd azt, hogy a rendszeresen szedett gyógyszer 100%-os védelmet nyújt minden esetben, inkább olvasd el az apró betűs tájékoztatót, és ismerkedj meg egyéb, kiegészítő lehetőségekkel.

Helytelen tamponhasználat

Ha tampont használsz, jó, ha naponta többször zuhanyozol, és intim lemosókat vagy törlőkendőket vetsz be, hogy tisztának és száraznak érezd magadat.

A vérzés erősségétől függetlenül azonban nem árt a tampont két óránként cserélned, hogy megelőzhesd a baktériumok, kórozók szaporodását és hüvelyi fertőzések kialakulását.

Ha menstruációd csillapodik, válts vékonyabb egészségügyi betétekre.

Túlzott intim mosakodás

Felesleges a vaginád sokszor é alaposan mosnod, mert hüvelyed természetes tisztulási folyamatra képes.

Elég egy kis langyos víz, valamint erre a területre kifejlesztett intimszappan vagy mosakodó gél, hogy tökéletesen ápold az intim részeket.

A "dress code" csapdája

Néha nem gyűjtenek a nők elég lényeges információt az öltözékre vonatkozóan! Pedig fontos, hogy ne legyünk sem alul, sem pedig túlöltözöttek.

Például, ha  egy estélyre a meghívón black tie vagy formal szerepel, akkor a nőknek az estélyi, a férfiaknak a szmoking a kötelező. Az estélyik idén lehetnek rövidek vagy hosszúak, mélyen dekoltáltak, akár élénk színűek is.

A rovarlábszerű szempillák

A rovarlábszerű szempilláktól óva intünk mindenkit, egyszerűen nem szép, az sem, ha csomós, és az sem, ha csak a pillák végére kerül nagy mennyiségű festék.

A helyes technika a következő: a szempillákat mindig egészen a tövétől kell kifesteni, és érdemes többször átmenni rajtuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.