Két agyvérzést túlélt, de szíve nem bírta tovább

Döbbent csend: 41 évesen elhunyt a rapper Nate Dogg

Döbbent csend honol a rapperek világában ma hajnal óta: elveszítettek egy ígéretes fiatalt, mindössze 41 évesen, bár zenészként már 2007 óta nem tudott megjelenni sehol.

2011.03.16 15:34ma.hu

Egyelőre az orvosok próbálják kideríteni, mi okozta Nate Dogg váratlan halálát ma hajnalban, egy biztos csak: megállt a szíve. A kaliforniai születésű rapper haláláról először a Long Beach-i helyi újság számolt be, majd több nagy lap is megerősítette a jelentéseket.

Az 1969. augusztus 19-én Nathaniel Dwayne Hale néven született fiatal férfi a kezdeti sikerek után nem sokáig reménykedhetett karrierje felívelésében, 2007 végén agyvérzést kapott, teste bal oldala teljesen lebénult, de abból mind fizikálisan, mind pedig a hangját illetően teljesen felépült.

Alig egy évvel később, 2008 szeptemberében újabb stroke-ot kapott. Bár ezután már kétséges volt, fog-e valaha még énekelni, a fizikoterápiás kezeléseken mostanában már elkezdték tanítani újra járni és beszélni a sztárt.

A 213 nevű együttes


Önálló karriert nem épített ki, viszont olyan hírességekkel készített közös felvételeket, mint Snoop Dogg és Warren G. Velük alapította a viszonylag rövid, ám annál átütőbb sikerű 213 nevű raptriót, az általuk jegyzett Music & Me című szám 2001-ben háromszor is eljutott a Billboard hip-hop listájának csúcsára. Ennek a demójára figyelt fel a híres Dr. Dre, de Nate Dogg Eminemmel is mikrofon mögé állt.

2002 áprilisában letartóztatták Arizona államban kábítószerrel és lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények miatt, amelyben bűnösnek vallotta magát. Próbaidőre ítélték és közmunkára bocsátották, valamint elrendelték, hogy vegyen részt drogkezelő foglalkozásokon.

2004-ben vette fel a Nate Dogg nevet, és a közreműködésével több mint 40 toplistás kislemez készült. Első és egyben utolsó szólóalbumát az eredetileg tervezetthez képest négy évnyi késéssel, 2008. június 3-án adták ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.