Az összenőtt szemöldök nem gusztusos!

Pasikülső: az ördögnél ne csak egy fokkal legyen szebb!

A férfiak hajlamosak elfogadni külsejüket hellyel-közzel úgy, ahogy az van, és sokan úgy vélik, a szépítkezés a nők dolga. Pedig néhány alapvető dolgot nem árt magukon változtatniuk: például az összenőtt szemöldököt...

2011.05.25 15:00ma.hu

A szépségápolás nemcsak a hölgyek dolga - erről azonban a férfiak sokszor hajlamosak elfeledkezni.

Nincs azonban túlzottan arányban egymással, ha a nő minimum fél órát tölt a fürdőszobában, hogy elkészüljön egy randira, a pasi azonban még a tegnapi ingét is jónak találja a célra, és a haja is "jó lesz", kitart egy estére.

Mi az, amit semmiképp se hagyhatunk annyiban?

Kusza szemöldök

Például, a bozontos szemöldökünket. Ha úgy fest, mint egy gondozatlan kert, az nemcsak hogy nem gusztusos, de egyenesen taszító tud lenni.

Ha csak apró símításokra van szükség az előnyösebb látványhoz, otthon is ki tudjuk szedni a szemöldököt. A wax viszonylag egyszerű módja a felesleges rész eltávolításának, de kozmetikushoz is fordulhatunk. Hat-nyolc hetente érdemes a procedúrát megismételni.

Rossz lehellet

A kellemetlen lehellet azonnali visszafordító hatással bír - azaz, ha egy hölgy ezt tapasztalja a férfin, annak kevés esélye lesz. Honnan tudjuk, hogy rossz a lehelletünk? A kezünkre lehellve megtudhatjuk.

A probléma forrása különböző lehet, van, amikor a fokozott fog- és szájápolás segít, de ha nem, valószínűleg fel kell keresnünk a fogorvost. A helytelen táplálkozás is okozhat rossz lehelletet!

Fül- és orrszőr

Nem valami gusztusos látvány! Ne essünk azonban neki az orr- és fülszőröknek, ne tépjük ki, mert sérülést okozunk, inkább csak vágjuk vissza, amennyire szükséges.

Körömrágás

Nos, igen: ez nemcsak a férfiaknál rossz szokás. Ha nem is látványosan rágjuk a körmünket, a rágás nyomai meglátszanak, és nem túl jó színben tüntetik fel az illetőt. A körömrágás szorongásra, idegességre, bizonytalanságra utal. A köröm- és kézápolás, a manikűr a férfiaktól is elvárható!

Vékony haj


Az elvékonyodó hajat inkább vállaljuk fel, mint hogy előnytelen, bonyolult frizurákkal, számos kozmetikai szerrel próbálunk csinálni belőle valamit. Vágjuk rövid fazonúra vagy akár legyünk kopaszak, ha a fejformánkhoz jól áll.

Izzadás

Nagyon fontos a megfelelő izzadásgátló használata, ami lehetőleg hosszú ideig kitart. Egy kellemes illatú parfüm sem hátrány, sőt. Nincs ugyanis taszítóbb egy kellemetlenül "illatozó" pasinál.

Borotva

Akkor igazán ápolt egy férfi, ha a rendszeres borotválkozást sem hanyagolja el - persze viselhet bajuszt, szakállat, de ne hagyja "elburjánzani" az arcszőrzetét.

Vigyázzon a művelet közben, ne vágja meg a bőrt többszörösen, mert az sem mutat valami jól , ha tele vagyunk sebekkel...

Napégés

A férfiak is ügyeljenek rá, hogy a bőrük mindig védve legyen a naptól. A naptej kenegetése nemcsak a nők dolga - bár sokan így vélik. A napégés nemcsak a bőrrák kialakulásának kockázatát fokozza, de korai ráncosodást is okoz.

Arcápolás

Ne ugyanazzal a szappannal tisztítsuk az arcunkat, amit a teljes testre használunk. Az arc bőre sokkal érzékenyebb, és a száraz bőr nem néz ki valami jól. Inkább szerezzünk be egy szappanmentes arctisztítót!

Lábápolás

Igen: a lábat se felejtsük ki. Lehet, hogy nem fordítunk rá nagy figyelmet, de a nő ezt is észreveszi. A körmök mindig legyenek szépen levágva, a bőrkeményedés eltávolítva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.