Mi az, ami mindig szexi? A titokzatosság...

Miért csal meg a férfi?

Ne általánosítsunk természetesen - ám a férfiak egy része hajlamos arra, hogy egyszer-egyszer félrelépjen. Lehet, hogy csak egy alkalommal teszi, és meg is bánja. A kérdés az, mi volt az oka.

2011.05.23 14:42ma.hu

Már ismer

Nagyon szép, amikor egy páros tagjai az évek során teljesen egymásra hangolódnak, alaposan ismerik egymást, harmóniában élnek - ezt a férfiak is így gondolják. Ennek azonban van egy hátulütője is: a nagy kényelemben és megszokásban kiveszik valami: az a belső, felpörgető vágy.

Hiszen mi az, ami mindig szexi? A titokzatosság, az ismeretlen. És mi az, ami még nem ismert? Például, hogy hogyan néz ki ruha nélkül egy másik nő...

A barátja is megtette

Sajnálatos, ha a párunk baráti körében "divatos" dolog a megcsalás. Amennyiben egyik közeli barátja már félrelépett, és azt nagy csodálat övezi, fennáll a veszélye annak, hogy őt is a rossz útra csábítják.

A pasi hajlamos rá, hogy kövesse a példáját, esetleg csak azért, nehogy kilógjon a sorból. Különösen, ha barátja azt hangsúlyozza, hogy a félrelépés nem járt semmilyen következménnyel.

Problémák

Nem ritka, hogy egy férfi, akinek az egója sérül valami miatt, padlóra kerül, a munkahelyén nem alakulnak jól a dolgok - egyszerű módszernek tartja önmaga összeszedésére, hogy férfiasságában bizonyítson.

Magának akar bizonyítani: még mindig sikeres, helyes, jóképű, és képes a hódításra. Felszed tehát egy csinos nőt. Hogy ki az, mindegy: lehet kolléganő, de az is, aki a bárpultnál egy este a legelérhetőbbnek tűnt számára.

Megrögzött szokások

Olykor a férfit az is motiválja, hogy a kiszemelt szeretőt nem zavarják bizonyos szokásai, amelyekkel a kedvesének a hosszú hónapok vagy évek során már az agyára megy. Ezért üdítő számára egy olyan nő, aki nem kritizálja, nem vonja felelősségre semmiért, abban az időben, amit vele tölt...

A tanulság tulajdonképpen az, hogy a megcsalás okát részben lehet a férfiak hibájának tartani, és persze személyfüggő is, ki mennyire kapható a félrelépésre.

A nő legfeljebb annyit tehet, hogy igyekszik minél tovább vonzó és érdekes maradni a párja számára, és elkerüli a "házi sárkánnyá" válást, akinek semmi sem jó.

Utóbbi esetben ugyanis aligha lehet csodálkozni azon, ha a férfi szabad levegőre vágyik...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.