Örök probléma: kevés idő van az elkészülésre...

Lapos, fáradt, gyűrött: hogy hárítsuk el a kataszrófát?

Lapos haj? Fáradt szemek? Gyűrött koktélruha? Így nem lehet bulizni! Íme néhány "zöld" korrigálás és szépségtipp, hogy varázslatosan nézzünk ki, még ha csak kevés idő is van a katasztrófa elhárítására!

2011.05.23 16:00kamaszpanasz.hu

Talán semmiségnek tűnik, az adott pillanatban mégis nagy probléma: sietnünk kéne, de semmi sincs úgy, ahogy kéne. Hogyan kapjuk össze magunkat gyorsan?

1. Partiruhát vittél magaddal a suliba, hogy gyorsan átöltözhess, de összegyűrődött.


Gyors megoldás: Egyetértünk abban, hogy a ruhák jólvasaltságát nehéz megőrizni, ráadásul a természetes anyagok méginkább ráncosodnak, mint a szintetikusak.

Tehát pakolj minden darabot egy régi ruhatartó zsákba, és hajtogasd a többi cucc közé, amit még magaddal viszel. A műanyag egy határt képez az anyagok között, amikor össze vannak hajtogatva, elkerülve így a ráncokat.

Őrizd meg a tisztítós zacskókat, vagy kérj néhányat a helyi ruhaüzletből –minden új ruhaszállítmánynál, százával dobják ki őket. Így egyszerre megmented ruháidat, és a műanyag zacskókat is a szemétteleptől.

2. Csak másodperceid vannak, hogy felfrissítsd sminkedet.

Gyors megoldás: Spórolj időt, egy 3 az egyben krémmel, amit a szemhéjadra, az ajkadra és az orcáidra is kenhetsz! Az átlátszó és természetes sminkek a legjobbak, mivel elrejtik a bőr árnyékait is. Kerüld a pirosakat, narancssárgát – azok a színek túl harsányak ahhoz, hogy az egész arcodon viseld őket! Közlekedési dugóban ülve, használd a szájfényedet!

3. A vörös rúzs szörnyen néz ki kicserepesedett ajkaidon.

Gyors megoldás: A száraz, kirepedezett ajkak ellensúlyozására, állítsd össze saját ajakradírodat! Vegyíts egycsipet őrölt kávét egy mokkáskanálnyi mézzel–általában mindkét dolog megtalálható a konyhában (vagy totál sürgős esetben kérj a büfés nénitől) – és kend a szádra aztán körkörös mozdulatokkal masszírozd bele.

A méz által nedvesség szívódik fel, míg a kávé lehámlasztja az elhal hámsejteket, sima, „rúzsra-kész” ajkakat varázsolva.

4. A ruhádba kapaszkodó légörvények bajt okoznak.

Gyors megoldás: A légörvények a téli levegőben problémát okozhatnak kedvelt selyemruháddal, mely ide-oda röpköd. Szerencsére a megoldás nem túl agyafúrt: Csak spriccolj a problémás területekre egy kis vizet! A víz megakadályozza a selyem ide-oda csúszkálását, tökéletes sziluettet kölcsönözve.

5. Egy csúnya hó/szélvihar tönkreteszi a hajadat.

Gyors megoldás: Amikor a rosszidő összekuszálja lokniaidat, fogd a hajad partira kész lófarokba! Hogy sikkes legyen, oldalt válassz le egy pár tincset és a többit fogd lófarokba a tarkódnál. Készítsd el saját hajgumidat, egy régi harisnyanadrágból, függőlegesen 2-3 centinkét levágva azt. Ez egy jó tipp arra, hogy hasznosítsuk újra a régit, hihetetlenül jól. Egy másik megoldás hajgumi gyanánt a fogselyem. Ha van a táskádban, csavard a hajad köré, hogy kordában tartsd.

6. Sürgős lehelet-frissítésre van szükséged.

Gyors megoldás: Ha menned kell valahová, frissen mosott fogakat kölcsönözhetsz, ha pár szelet citromból levet facsarsz egy csésze hideg vízbe és gargalizálsz vele! A citromban található citromsav elpusztítja a baktériumokat, amik a rossz leheletet okozták és az ételmaradékokat, lepedékeket is eltünteti. Ráadásul még a fogakat is fehéríti.

7. A hajad összeesik.

Gyors megoldás: Ne pazarold az idődet elektromos hajszárítóval –szárítsd meg egy nagy körkefével –garantált a tartás.

8. Felszaladt egy szem a harisnyádon.


Gyors megoldás: Fess, nem mérgező, átlátszó körömlakkot a felszaladt szem közepére, hogy megakadályozd a szakadást, attól, hogy nagyobb legyen. Ha a szakadás nem feltűnő helyen van, a harisnyát még hetekig hordhatod.

9. Bor borult a ruhádra.

Gyors megoldás: Ha kiöntötted az italodat, menj a bárpulthoz. A régi szódavizes trükk a legjobb a borfoltra! A szódában található buborékok megakadályozzák hogy felszívódjon az anyagba, megelőzve a pecsétet.

10. A sok szórakozástól fáradtak a szemeid.

Gyors megoldás: Fehér szemceruza a belső szemhájadon csodákat művel és felragyoghat tőle még a legtáskásabb szem is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.