Az egyik legjobb elixír - és nem is gondolnánk...

Szép hajat, fiatalos bőrt csak sima, tiszta vízzel?

A világ egyik legjobb szépség-elixírje a tiszta víz. Fényes, egészséges hajat varázsol, a bőrt tisztán és fiatalon tartja. No, de milyen formában?

2011.05.20 14:50ma.hu

Talán nem újdonság, a fodrászok legalábbis sokszor adják azt a tanácsot, hogy hideg vízzel is áztassuk a hajunkat. Ez ugyanis fényesebbé teszi a tincseket! Egyenesebbek, laposabbak leszek, jobban kezelhetők.

A szálak igazodását egyenletesebbé teszi, a egész haj csillogóbb hatású. A túl sós tengeri víz idővel kiszáríthatja a tincseket, de az óceán vizét felhasználó termékek táplálóbbak és értékes botanikai összetevőik vannak (mint például a tengeri moszat). Tisztít, megújít, a haj könnyebben kibogozhatóvá válik a használatukkal.

Egy könnyed zuhanyzás is ásványi sókat juttat a hajba, könnyebben kezelhetővé téve azt. Ehhez azonban lágy víznek kell lennie a tartályunkban, ha túl kemény, érdemes beszerezni vízlágyítót. A túl klóros és sós víz inkább árt az egészséges tincseknek.

Napozás és úszás előtt is érdemes zuhanyozni, kellemes védelmet nyújt a hajunk számára. A fürdés után kerüljön rá kondícionáló, hogy a nap sugarai ellen is jobban védjük.

Ahogyan azt már észre is vehettük, a víz hatására a haj göndörödni kezd. Sok esetben nincs tehát szükség extra göndörítő habokra és eszközökre ahhoz, hogy egy kis izgalmas változást vigyünk a frizuránkba! Ha vizesen készítjük a frizurát, az sokkal tartósabb lesz.

Vízzel a szép bőrért

Bizonyára már próbáltuk: egy hideg vizes borogatás sokat segít, ha a szemünk kisírt, vagy bedagadt...A szem alatti gyulladások ellen is bevethető a víz. Amikor a víz elpárolog a bőrről, a felszíne hidegebb, és frissebbnek tűnik.

A gazdag víztartalmú szemápoló krémek ugyancsak hatásosak! A hideg- és meleg víz váltogatásának előnyei a bőrön szintén nem lehet újdonság. Az emberek évszázadokon át jártak meleg fürdőkbe, majd hideg zuhannyal hűsítették magukat. A meleg víz kitágítja a pórusokat, a hideg pedig összehúzza.

Méregtelenítő és feszesítő hatása van, ráadásul a hideg-meleg fürdő otthon is rendkívül egyszerűen kivitelezhető.

Mártsunk egy arctisztításra használt anyagdarabot meleg (de elviselhető hőfokú) vízbe, majd egy percre fektessük rá az arcunkra. Majd mossuk meg arcunkat a kedvenc tisztító termékünkkel, és öblítsük le meleg vízzel. Ezután viszont nagyjából 15-ször hideg vízzel is öblítsük le! Régimódi megoldásnak tűnik, de valóban felpezsdíti és feszesíti és a bőrt.

Ha a bőrünk megfelelően hidratált, a ráncok sem jelentkeznek korán. Ezért érdemes például naponta használni hidratáló krémet. A megfelelő hidratáltság azzal is jár, hogy a bőr fényesebb lesz. Igyunk naponta 1,5-2 liter vizet!

No és azt se felejtsük el, hogy a vízben végzett tornagyakorlatok és az úszás milyen hatékony izomformáló!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.