Tippek, hogy igazán szexi lehess

Jó bőr vagy? A szex is formába hoz!

Bőrünk védelmével sokat teszünk azért, hogy minél tovább fiatalosak maradjunk - lássuk, rosszul csinálunk-e valamit, amin még változtatni lehet?

2011.05.16 14:51ma.hu

Számos módszer van, amit bevethetünk bőrünk fiatalosságának megőrzése érdekében, legyen az otthoni praktika vagy egy jó krém, amit nem árt kipróbálni.

Sok esetben azonban már az is segít, ha felhagyunk egy ártalmas szokásunkkal. Ilyen például a mitesszerek nyomkodása.

Ha meg szeretnénk szabadulni zsíros arcbőrünktől, próbáljunk ki másik arclemosót, inkább az olaj nélküli és vízalapú bőrápoló termékekre voskoljunk. Ha nem segít, keressünk fel egy bőrgyógyászt tanácsért.

A bőr Ph-szintjének egyensúlyáért használjunk arctonikot, mely nemcsak a bőr megnyugtatására jó. Olyan terméket keressünk, amiben nincs alkohol, citrus, mentol, színezék, illat vagy egyéb agresszív összetevő.

Ha fiatal vagy, akkor sem árt....

A szem környékének ápolását nem árt korán elkezdeni. Már húszas éveinkben is alkalmazhatunk szemkrémeket, persze a bőrünknek megfelelő típusút.

A szem alatti bőr rész az egyik legkényesebb és legvékonyabb, így fokozott törődést igényel. Itt mutatkoznak meg először az öregedés jelei...

Olykor szánjuk időt egy jó kis fürdőre. Áztassuk magunkat, és masszírozzuk át bőrünket körkörös mozdulatokkal a szivaccsal. A párunkkal közös fürdés még jobb, hiszen alaposan "megdolgozhatjuk" a másikat.

És ha már közös fürdés, jöhet a szex is. A szeretkezés is jótékony hatással van a bőrre, az öregedést lassítja. Általános ragyogást ad a bőrnek, nehezebben jelennek meg rajtunk pattanások és a száraz bőr ellen is bevethető...

Törődj a csókos ajkakkal!

Foglalkozzunk az ajkainkkal is, ne csak csókolózás előtt fordítsunk rájuk gondot. Legyen sima és rugalmas, egészséges a felületük: éjszakára kenjük be krémmel, így nappal fényesebbek lesznek.

Megfelelő vitaminokkal a bőrünk szépségért is sokat tehetünk. Hogy ragyogóbb legyen, napi rendszerességgel fogyasszunk multivitamint C-vitaminnal és E-vitaminnal, valamint olyan termékeket, amelyben van Omega-3 és Omaga-6 zsírsav.

Mozogjunk! A mozgás igen hatékony a bőr öregedése ellen. A kollagén termelődését is felgyorsítja, megelőzve ezzel a ráncok kialakulását.

Mindig mossuk le a sminket!

Mielőtt ágyba bújunk, alaposan tisztítsuk le a bőrünket. Az éjszakára fennmaradt smink ugyanis rossz hatással van a bőrre, és a pattanások megjelenése is esélyesebb! Az éjszaka alatt a bőr is pihen, regenerálódik, de csak ha hagyjuk...

Aludjunk továbbá eleget! Aligha van, ami jobban öregíti a bőrt a kialvatlanságnál...

Elkenődő szemek

Ne használjunk olyan sminket, amelyik könnyen elkenődik, és csíkokat, maszatot hagy a szemünk alatt - kifejezetten öregítve ezzel a kinézetünket. Használjuk az alapozást, és ha az elmosódás általános, egyéb kozmetikai terméket is, amely segít fixen tartani a szemfestéket.

Tartsuk tisztán az ecseteket

A szemre, orcára és szájra használt sminkecseteket tisztítsuk meg időnként. Ajánlott havonta egyszer megmosni langyos vízzel, egy nem túl erős szappannal vagy bébi samponnal - de csak az ecset fejet, a szárát ne vizezzük be!

Mit igyunk, és mit ne

A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztással hozzájárulunk, hogy bőrönk friss, fiatalos és ragyogó legyen. Elsősorban a napi 1,5 - 2 liter ásványvíz fogyasztása javasolt!

Kerüljük a sok alkoholt: bár sokan és sok alkalommal szeretnek alkoholt fogyasztani, a rendszeresség - és a túlzásba vitt mennyiség - meglátszik a bőrön is.

Idejekorán öregedni kezdhet és kiszárad, fertőzéseket és a rosacea nevű bőrproblémát is kockáztatjuk vele. Csínján tehát az alkohollal!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.