Készüljünk fel a tavaszra

Kivirágzik a bőr is, ha teszünk róla!

A melegebb idő közeledtével nem csak ruhatárunkat kell teljesen lecserélni, hanem a mindennapi szépségápolási rutinunkon is változtatnunk kell. A hideg, szeles tél után jön a forróság és a napsütés, melyre fel kell készíteni bőrünket is. Mivel hozhatjuk magunkat formába a jó időre?

2011.03.29 14:00shopping.hu

Mindenki saját magán tapasztalja, hogy bármit is teszünk, tél végére bőrünk fénytelen lesz, és szemmel láthatóan ráférne egy teljes „generál”. Mindemellett nem csak bőrünknek, hanem egész szervezetünknek szüksége van a vitaminpótlásra - itt kezdődik a tavaszi felkészülés.

Március vége, április eleje tökéletes a különböző léböjtkúrák, vagy gyümölcsnapok beiktatására, melyek megtisztítják szervezetünket és segíthetjük vele emésztésünk működését is.

Mindezek mellett ilyenkor is fontos, hogy elegendő vizet vigyünk be szervezetünkbe, hiszen kívülről-belülről jót tesz. A helyes táplálkozás után pedig rátérhetünk a mindennapos testápolásra is.

Létfontosságú bőrradírok

A bőrradírok használata egész évben fontos, de vigyázni kell, nehogy túlzásokba essünk. Heti egy-két alkalom tökéletesen elegendő ahhoz, hogy eltüntessük az elhalt hámsejteket, ezáltal pedig egészségesebb bőrt kapjunk.

Arra figyeljünk, hogy ne a nagyon durva bőrradírt válasszuk, hiszen a finomabb összetételű, de gyengédebb termékek sokkal kíméletesebbek bőrünkhöz.

Hidratáló testápolás

A téli zsíros krémek után jöhetnek a tavaszi hidratáló termékek, melyek vízzel és vitaminokkal látnak el bennünket. Válasszunk valamilyen kellemes virágillatú testápolót, amitől nem csak bőrünknek lesz finom illata, hanem a kedvünk is jobb lesz tőle.

Mivel egyre több bőrfelület látszódik ki a ruhánk alól, a szolárium alternatívájaként érdemes színező testápolókat és szappanokat használni, hogy megadjuk bőrünk alapszínét.

Vidám kiegészítők

Bár a sminkes és fürdőszobai kiegészítők nélkül is elkezdődhet egy új szezon, de sokkal vidámabbak leszünk, ha beszerzünk valamilyen tavaszi hangulatú újdonságot, melyre rápillantva mindig jobb kedvünk lesz. Lehet az egy zsebtükör, vagy egy törölköző, a lényeg, hogy színesek legyenek.

Képekért és további érdekességekért kattintson ide!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.