Borzalmas jelenetek lehetnek a dokumentumfilmben

Tiltakoznak a rajongók: Ne mutassák be Diana haláltusáját!

Ma vette kezdetét a Cannes-i Filmfesztivál, amelyen sok más alkotás mellett egy különleges dokumentumfilm is szerepel: a 90 perces alkotás Diana hercegnő utolsó óráit foglalja össze.

2011.05.11 12:29ma.hu

A készítőkön kívül még senki nem látta azt a dokumentumfilmet, amely 90 percben dolgozza fel a tragikus halált halt Diana hercegnő utolsó óráit, ám a rajongók máris heves tiltakozásukat fejezték ki a Cannes-i Filmfesztivál egyik műve ellen.

A bemutatóra ezen a héten kerül sor, és többek közt a haldokló Diana is feltűnik benne néhány kocka erejéig abban az állapotban, ahogyan véresen kiemelték őt az összeroncsolódott kocsiból és beszállították a kórházba – adta hírül a Daily Mail című brit napilap.

A szörnyű balesetről már korábban is jelentek meg fotók, például az a fekete-fehér kép, amelyen a hercegnő még az autóban ül, a kép másodpercekkel azt követően készült, hogy a Mercedes nekicsapódott a párizsi alagút falának.

Mint ismeretes, Diana hercegnő és szerelme, Dodi Al-Fayed 1997-ben épp a paparazzik elől menekült, emiatt hajtott a sofőrjük a megengedettnél jóval gyorsabban, amikor a végzetes baleset történt. A most bemutatásra kerülő filmről kiszivárgott, hogy több közeli felvétel is látható benne a haldokló Dianáról, igaz, egyes hírek szerint ezek többsége erősen ki van kockázva.

A britek mégis már jó előre kijelentették, hogy náluk soha nem kerülhet nyilvános vetítésre a dokumentumfilm.

Az a bizonyos autó... (Fotó: Elfanews)


Diana egyik barátja, Rosa Monckton azt mondta, ez az egész kifejezetten undorító, leginkább azért, mert az emberek még a hercegnő halálából is pénzt akarnak csinálni. Egyúttal azt is elmondta, szerinte a mára felnőtté vált, de akkor még nagyon kicsi hercegek számára is kiszámíthatatlan hatással lehetnek a képsorok.

Azt remélem, az emberek inkább megvetéssel fogják kezelni a bemutatót.” – jelentette ki egy másik szószóló.

A film mindazonáltal arra is megpróbál választ találni, vajon mi vezethetett Diana halálához: csak a féktelen száguldás okozta a tragédiát, vagy valóban helytállóak-e az azóta felmerült és szűnni nem akaró összeesküvés-elméletek, miszerint valakinek vagy valakiknek érdekében állt Diana „eltávolítása”.

A film rendezője, Keith Allen kiemelte, hogy nem sokkal a halála előtt a királyi udvar elmegyógyintézetbe akarta küldeni a hercegnőt, és azt is gyanúsnak találja, hogy bár megpróbálta rávenni a nagyobb brit műsorkészítőket, segítsék munkáját a dokumentumfilmhez szükséges nyomozásban, azt mindenki visszautasította.

Ami pedig a naturális ábrázolást illeti, Allen elmondta: mivel a baleset után készült fotók már bejárták a világot az elmúlt 13 évben, semmi olyat nem mutat a filmjében, amiről ne tudja már amúgy is mindenki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.