Alma-híd címmel jelent meg a regény

A Lady Diana-jelenség spanyol író szemével

A Lady Diana-jelenségről írt Alma-híd címmel monumentális regényt Julián Rigos Franciaországban élő spanyol író.

2009.05.03 08:50MTI

A mű megírására, mint azt az El País című spanyol napilapnak elmondta, a hercegnő személye és a halála körüli kíváncsiság, szenzációhajhászás, mendemondák sorozata késztették. 

"Számomra ez olyan volt, ahogyan a csillagász érez egy csillag keletkezése láttán. Emlékszem, a halálát követő napokban micsoda embertömeg csődült össze a párizsi Alma-hídnál. Ez a hömpölygő emberfolyam ösztönzött arra, hogy elkezdjek írni. Ami igazán érdekelt Diana történetében, az a sokféle variáció volt, olyan témákról, mint az összeesküvés és a paranoia, amellyel felruházták a dráma szereplőit"
- mondta Rigos. 

A regény szabadon "hajózik" az okkultizmus, a reinkarnáció, a szellemek és a tények, a szereplők prózai leírása között. A művészek, a lesifotósok, a biztonsági emberek, mágnások és kékvérűek kavalkádja egy spirált alkotnak, amelynek középpontjában Diana áll. Rigos szerint a hercegnő sok álarcot viselő személy volt. Egyesek számára érzékeny, együtt érző, már-már angyal, mások számára hisztériás, az embereket manipuláló, gyűlöletes személy.
 
"Nem egyszerű személyiségről van tehát szó, hanem olyan emberről, aki mint az angolna, kisiklik a kezek közül. Egy író számára nagyon érdekes feladat rejtélyének boncolgatása" - magyarázta a szerző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.