Tükör az otthonunkban

A tükör teret tágít a lakásban és vidámmá tesz!

Mindennapi használati tárgyaink közül a tükör is a lakberendezés egyik fontos elemévé lépett elő. Teret tágíthat, egy kis helységből optikailag nagyobbat alkothatunk, alakjával vidámságot vihetünk otthonunkba.

2010.09.09 12:15ma.hu

A tükör végigkísérte az emberiség történetét. Anno misztikus luxuscikknek számított, napjainkban pedig el sem tudnánk képzelni nélküle az életünket.

Az első találkozás a fürdőszobában történik, majd öltözködés közben az előszobában, igénybe vesszük az autóban és napközben az élet megannyi területén. A lakásban különösen fontos szerepet kaphat egy jól elhelyezett tükör.

A Feng Shui szerint a tükör magához vonzza a csi energiát. Ezen kívül a térhatásban is meghatározó szerepet kap, térnövelő hatása van, megduplázza a lakásban a fényt is.

A Feng Shui szakértők azt hangsúlyozzák, hogy minél nagyobb egy tükör, annál jobb hatást eredményez. Nem mindegy hogyan, és hol helyezzük fel azt. Soha ne helyezzünk tükröt a hálószobába az ágy mellé, mivel ez a legtöbb emberben idegességet, sőt félelmet kelthet, leginkább akkor, ha éjszaka álmából felébred.

A folyosók viszont nagyon kedvezőek.

A fürdőszoba kialakításánál elsősorban a funkcionalitásra szoktuk helyezni a hangsúlyt. Mindennapos testápoláshoz szervesen hozzátartozó arcápolás és smink el sem képzelhető jól megvilágított tükör nélkül.

Az általános kialakítás szerint a mosdóval szemben használunk tükröt, amelyre ma már igényes megoldást kínálnak bizonyos gyártók komplett beépíthető bútorai.

Érdekessé tehetjük fürdőnket még különböző színű tükörcsempével is. Ha van szabad felület a fürdőben, dekoratív és helynövelő hatást tudunk elérni vele.

A gardróbszekrény az a helyiség, ahol ruháinkat tartjuk, illetve öltözünk, sminkelünk. Ha nincs helyünk egy különálló darab elhelyezésére, akkor a szekrényajtók belső felére mindenképpen tegyünk belőle.

Egyes munkahelyeken is fontos szerepet kap a tükör, leginkább abban az esetben, ha az alkalmazottak egy ajtónak háttal ülnek.

Az irodában megfelelő irányban elhelyezett tükör biztosságnézetet ad az alkalmazottaknak. Bármilyen tükörről is legyen szó, lényeges, hogy ne csak félig lássuk benne a fejünket, hanem egészen.

Feltétlenül kerülnünk kell a ködösített üvegű vagy torz képet adó tükröket. A keret és a forma is meghatározó szerepet kap. A lakás erőtereinek megerősítésére a legkedvezőbb a téglalap alapú tükör, fa kerettel.

Ezeken kívül természetesen számtalan helyen és módon alkalmazhatunk tükröt a lakásban, így alakíthatjuk otthonunkat végül egyedivé, különlegessé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.