Bohém, csipkés vagy dekadens?

Milyen az őszi harisnya trend? Megmutatjuk!

Az idei harisnyatrendben nincs lehetetlen, szinte minden szín és minta divatos. Tehát akár a bohém, mintás vagy a dögös-csipkés jön be neked, idén trendi leszel.

2010.08.30 12:00ma.hu

Bár beköszöntött a hideg idő, mégsem kell elbújnod egy hatalmas kabát vagy bő pulóver mögé. Lábaink ugyanígy törődésre, ápolásra és csinosításra vágynak: érdemes megnéznünk, idén ősszel és télen milyen újdonságokat találhatunk a harisnyák között.

Talán nem tudsz lemondani a farmerről vagy a kedvenc szövetnadrágodról? Nem is kell! Elég, ha megnézed a legdivatosabb harsinyákat és meglátod, hamar kedvet kapsz hozzájuk.

Csipke és hímzés


A női fehérneműkön visszaköszönnek a nosztalgikus motívumok. A modernizált retro irányzat jellegzetessége a fehérnemű “ős-anyagára”, a csipkére való visszatérés.

A hagyományos értékek hangsúlyozása, mint a magas minőség és a tökéletes szabás, az idei őszön egyre fontosabbá válik.

Erdei gyümölcs szín

Az erdei gyümölcs-szín, a füstös szürke, a rózsaszín és a barna árnyalatai, valamint az olajzöld, mint divatszín az őszi-téli szezon trendszínei. A magas fokú kényelmet elsősorban a korszerű, innovatív alapanyagok biztosítják, de emellett a környezettudatos életmóddal összefüggésben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az újrahasznosítható anyagok is.

A fehérnemű kollekciókban egyre gyakrabban használunk ökológiailag ellenőrzött gazdaságokban termesztett gyapotból készített pamutot. Az alakformáló fehérneműk, csípőszorítók, magas állású, retro-szabású fűzőnadrágok és a nagyobb méretű melltartók jönnek divatba.

Ebben az évben egyre nagyobb jelentőséget kapnak az erdei gyümölcs árnyalatai: a málna intenzív színétől a cseresznyepiroson keresztül egészen a sötét földiszederig megtalálhatjuk a lila árnyalatainak széles palettáját. A kényeztető színárnyalatok a gyengéd tüllhímzésen igen jól érvényesülnek.

Nosztalgia

Visszapillantás a 19. századba – romantikus anyagok, könnyű tüll és filigrán csipkemotívumok.

Ennek ellenére a mai nő nem mondhat le a komfortról, kényelemről – a tökéletes sziluettről a korszerű szálak és az aprólékosan kidolgozott snitt gondoskodik.

Zöld, lila, vagy barna?

Az idei trend szerint választhatsz vastag gyapjú, vagy kötött lábravalókat, pamutalapra applikált csipkés csodát vagy dögös bőrutánzatot. Nagyon divatos a lábszárra húzható kötött, bő csőharisnya is, mely egyértelműen a 80'-as évek stílusára utal.

Nem maradhat kia a sorból a mintás harisnyanadrág sem: lehet bár fekete, zöld, vagy homokszín, mindegyikben stílusos leszel idén ősszel és télen. A klasszikus harisnyanadrágok közül bátran viseljük az ősz színeit: a lilát, a zöldet, a bordót, a barnát és a szürkét. Hordhatod szoknyával, ruhával, hosszú pulóverrel vagy szövet rövidnadrággal.

Viseld hosszúszárú- vagy bokacsizmával, de ha kevésbé hűvös az idő, akár balerinacipővel is.

Bőrben dögösen A fekete bőrhatású leggingset hordhatod bokacsizmával, tűsarkúval vagy lovaglócsizmával is. Válassz hozzá csípőt takaró blúzt vastag derékövvel kiegészítve. Ha túl szexisnek tartod ezt a megjelenést, blézerrel is kombinálhatod.

Bohém mintásban

A csíkos, pöttyös, rombusz- vagy négyzetmintás harisnyák ismét fénykorukat élik.

A tévhittel ellentétben - miszerint csak vékony lábú nők hordhatják -, a teltebb alkatú lányok is választhatnak mintás darabokat. Csupán arra kell ügyelni, hogy választásunk sötétebb árnyalatú, kisebb mintázatú harisnyanadrágra essen.

A lábszárvédők

A Flash Dance-t idéző kötött lábszárvédőket vékonyabb és vastagabb harisnyanadrággal is hordhatod: húzz a lábadra sikkes balerinacipőt, vagy szűk szárú cszizmát.

Ha a puha, meleg kiegészítőre esik a választásod, felejtsd el az elegánsabb megjelenést: helyette részesítsd előnyben a sportosabb, vagy bohém stílust.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.