Nadrág minden alaktípusra

Őszi farmerdivat minden alakra!

Széles a csípőd, vagy túl vékony vagy? Ne aggódj, az őszi farmertrend minden alaktípusra kínál megoldást.

2010.08.26 16:00ma.hu
Calvin Klein

A farmer örök!

Sosem megy a ki a divatból és biztos, hogy minden fazon visszatér egyszer. Pár éve még lehetetlennek számított, hogy valaha a 80-as évek feltűnő darabjaiba bújunk, mégis megváltozott a tendencia.

Nemcsak a buggyos vállak, csillogó, flitterrel díszített blúzok és szegecses táskák tértek vissza, hanem a koptatott, szűkítet szárú és a finomított szárú répafarmerek is.

Néhány szezonnal korábban jöttek divatba a az ejtett ülepű, trottyos háremnadrágok, azonban hozzánk csak nagyon lassan értek ide. Idén nyáron a bátrabbak már beruháztak egy-egy ilyen darabba, de a többség még mindig a hagyományos vonalat követi. Most ősszel azonban nem lehet majd megúszni, mert a nemzetközi bemutatókon is előszeretettel vonultatták fel ezt a szabásvonalat. A fenékre simuló fazonoknak persze nincs végük, de legalább akkora szerepet kapnak majd a trottyos háremnadrágok is az őszi kollekciókban hazánkban is. Amire ezekkel kapcsolatban figyelni kell: semmiképpen se válasszunk nyúlós pamutból készült darabot.

Az tökéletesen jó lesz edzeni vagy takarításhoz, de utcára jobb lesz hanyagolni. A farmerek tekintetében a szaggatott fazonok ígérkeznek a szezon kedvenceinek, legalábbis, ha lehet hinni a külföldi előrejelzéseknek, itthon ugyan még csak néhány márka fog hódolni a legújabb hóbortnak, de aki nagyon vágyik egy szétszaggatott nadrágra, annak lesz lehetősége bevásárolni belőle.

Mark & Spencer

Széles csipő

Óvakodj a csípőfarmerektől és a túl szűk, úgynevezett sztreccs farmerektől! Válassz kissé magasabb derekú, klasszikus, egyenes vagy kissé bő szárú nadrágot eredeti farmeranyagból. Kerüld a túl világos színeket, a nagy mintákat és a puffos zsebeket.

Hogyha mégis ragaszkodsz a legújabb trendekhez és szűk szárú farmerre vágysz, felső ruházatod legyen hosszabb, csípőt takaró.

Ajánlottak a derékban megkötős kardigánok, szűkített fazonú blézerek, széles derékövvel ellátott vékony, pamut anyagú pulóverek. A ceruzafarmerhez mindenképp magas sarkú cipellőt húzz a lábadra, mely nyújtja és karcsúsítja az alakot.

Hosszú, sportos alakra

Bátran válogathatsz a különböző szabások és minták között: a most nagyon divatos szakadt, koptatott farmerek éppúgy illenek a te alkatodhoz, mint a szuperszexi fekete ceruzafarmerek vagy a klasszikus, egyenes szárú változatok.

Viselheted őket balerinacipővel, magas sarkú bokacsizmával és hosszú szárú csizmával is.

A farmereket szinte mindenféle stílusú cipővel, csizmával kombinálhatod: ami igazán lényeges, hogy ügyelj az öltözéked harmóniájára, és előnyös, illetve hátrányos testi tulajdonságaidra is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.