Meseszép fogékszerek kaphatók

A közbotránkozást keltő fogékszer divat!

Az idősebbik generációban talán közbotránkozást keltő, szokatlan helyen elhelyezett csecsebecse idehaza már 2008-ban is divatosnak számított, és a mai napig is hódít, elsősorban a fiatalok körében.

2010.08.27 09:00ma.hu

A fogékszerek iránti heves divatőrület, mint oly annyi minden más a tengerentúlról ered, Amerikában a 90-es években a színes bőrű fiatalok, rapsztárok, sportolók húzattak először aranykoronát makulátlanul fehér fogaikra, mellyel mindenki számára rögvest nyilvánvalóvá tehették, hogy a nyomorúságos gettósorból sikerült kiemelkedniük.

Az ékszeripar persze azonnal vércseként csapott le az ötletre, ma már a Swarowski is meseszép fogékszereket gyárt. Mielőtt alaposabban belebonyolódnánk a fogékszerek osztályozásába, szögezzük le, hogy egy fogékszer csak szép fogsorban mutat igazán!

A fogékszereket felhelyezésük mikéntjétől függően csoportosíthatjuk, léteznek úgynevezett fúrásos, illetve ragasztásos technikával felhelyezett csecsebecsék is. Előbbire a valóban vagyonokat kóstáló drágakövek esetén lehet szükség, ezt az eljárást azonban, mivel a fogfelszín kifúrását igényli, a fogorvosok nem ajánlják. Helyette a fogfelszínre ragasztható, kristályüvegből készült köveket javallják, melyeket bármikor könnyedén el lehet távolítani, és ráadásul a fogzománcot sem sértik fel. A ragasztásos procedúra átlagosan mindössze negyedórát vesz igénybe, előtte rendbe teszik fogsorunkat is, eltávolítják a zavaró elszíneződéseket és makacs fogköveket.

Az ékszer felhelyezésére csakis a fog felpolírozása után kerülhet sor. A csecsebecsét egy speciális ragasztóval rögzítik a fogfelszínre, mely kék fényre szilárdul. Pótolt fogra pedig koronaragasztóval. Hogy évekig, vagy csak hónapokig csillogtathatjuk fogsorunk ékét, számtalan tényezőtől függ.

Nem mindegy melyik fogunkra helyeztetjük fel az ékszert, de sok múlik táplálkozási szokásainkon is. Hogy mennyi vörösbort, kólát, kávét, teát, piros bogyós gyümölcsöt fogyasztunk.

Sok fogorvos előtte ajánlatosnak tartja, hogy a páciens egy fogfehérítő kezelésen is átessen, mely akár 100 ezer forintunkba, esetenként többe is belekerülhet.

A fogékszerek mellett Salt Lake Cityben egy újabb őrület, a fogtetkó szedi áldozatait, mely esetében egy kézzel festett koronát helyeznek fel a fogra, mely csak abban az esetben látszódik, ha tulajdonosa meg szeretné mutatni valakinek csábító csecsebecséjét.

Akárcsak a fogékszerek, a fogtetoválás is bármikor, könnyen eltávolítható. Egy extrémebb buliba például, a fogékszerekkel egyetemben, nagyon egyedivé és felejthetetlenné tehetjük vele megjelenésünket!

A beavatkozás teljesen fájdalommentes, gyors a ragasztással:


Cirkónium fogékszer ára kb.: 15.000 Ft
Arany/Fehérarany fogékszer ára: kb. 15.000 Ft

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.