Összevesztek Marilyn titka miatt

Szelíd aktok: Sinatra ölette meg Marilynt?

Marilyn Monroe hírnevénél csak egy dolog volt nagyobb: halálának rejtélyes körülményei. Lehet, hogy a bálványozott énekes áll a gyilkosság mögött?

Nézze meg Marilyn Monroe elbűvölő, Stern-féle aktfotóit! képgaléria

2010.08.03 17:29ma.hu

A „Van, aki forrón szereti” sztárja 1962. augusztus 5-én hunyt el, de halála valódi körülményeire a mai napig nem derült fény.

A hivatalos verzió szerint Marilyn Monroe öngyilkosságot követett el azon a hétvégén, bár a hivatalos cáfolatok ellenére makacsul tartja magát a szóbeszéd, hogy a szexszimbólum szervezetében nagy mennyiségű altatót és halálos adag Nembutalt találtak.

Később számos olyan szakvélemény látott napvilágot, amely szerint szó sem volt az erős kábító hatású barbiturát-származékról, amit a legenda szerint vízben feloldva, beöntés formájában juttattak az akkor már kábult sztár testébe.

Erre a „hívők” szerint azért volt szükség, hogy a gyomor vizsgálatakor ne lehessen kimutatni a tabletták nyomát, ám a vérvizsgálat és a teljesen tiszta végbél árulkodó nyomot jelentett.

Fotó: Gossip

A minap azonban váratlanul megszólalt Buddy Greco zongorista, aki közeli barátságot ápolt a szintén világhírű Frank Sinatrával, és azt állította, hogy valójában az énekes állhat Marilyn halálának hátterében.

Greco alig egy héttel a tragikus nap előtt, július 28-ról 29-re virradó éjszaka a nevadai Tahoe-tó melletti Cal-Néva Lodge nevű szórakozóhelyen (a helyi maffia kedvelt törzshelyén) találkozott Monroe-val. A nő Sinatra meghívására érkezett a kedvelt amerikai kirándulóhelyre, hogy kicsit kikapcsolódjon, miután a Kennedy-testvérek „rosszul bántak” vele.

Amikor megérkezett azon a szombaton, nem akartam hinni a szememnek. Ültem Frank (Sinatra – a szerk.), Peter Lawford és néhány más ember társaságában Frank bungalójában, amikor megállt egy limuzin és egy gyönyörű nő szállt ki belőle sötét szemüvegben. Tetőtől talpig zöld volt rajta minden: a kabát, a szoknya és egy kendő is. Mielőtt rájöttem volna, ki ő, arra gondoltam: Istenem, de gyönyörű asszony!

Később Sinatra bemutatta egymásnak Marilynt és Grecot, aki elmondta a nőnek: „Ön már nem emlékszik rám, de én voltam a zongorista, amikor 1948-ban Benny Goodman zenekaránál volt meghallgatáson.” Marilyn ekkor megölelte a zongoristát, aki utóbb hozzátette: a színésznő mindig ilyen közvetlen volt, és akkor valaki le is fotózta őket, amint egymást átölelve állnak.

A dolgok azonban hirtelen megváltoztak: Monroe estére már a kábítószerek és az alkohol hatása alatt volt, így próbálta elfelejteni a leírhatatlan lelki fájdalmát.

Greco egyenesen a szürreális jelzőt használta, amikor leírta, milyen hangulat uralkodott el a szobán Marilyn távozása után: nagyon nagy csend lett. Sinatrán pedig egyértelműen látszott, hogy dühös, amint az enyhén imbolygó járású Marilyn után nézett.

Fotó: Gossip

Még mindig ugyanazt a zöld ruhát viselte, de azt gondolom, az a nő, akivel délután találkoztam, aki okos, vicces, intelligens és törékeny volt, elment. Helyette egy dacos és részeg nő állt ott dühösen, aki azt kérdezi: mit bámulnak ezek mind?

Nyilvánvaló volt, hogy Sinatra dühös, mert intett az egyik testőrének, aki szó szerint felkapta a részeg nőt és elcipelte onnan. Később a zongorista mégis aggódott miatta és a keresésére indult: az üres medence mellett talált rá, teljesen egyedül.

Talán a holdfény tette, de kísértetiesen sápadtnak tűnt. Arra gondoltam, ez az asszony már nem sokáig lesz ezen a világon.” – folytatta a visszaemlékezést Buddy Greco.

Beszélgettek egy darabig, ám másnap Marilyn már nem volt az üdülőhelyen. A férfi szerint Sinatra intézte el, hogy olyan hirtelen eltávolították onnan, nemkívánatos személy lett az előző esti botrány után.

Attól a kínzó érzéstől pedig azóta sem tud szabadulni, hogy összefüggés van a kínos incidens és Marilyn öt nappal későbbi halála közt…

Marilyn Monroe ismeretlen arca

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.