A házinyuszi -A Doktor Szöszi forgatókönyvíróitól!

Anna Faris a dögös Playboy nyuszi szerepében végre DVD-n!

A házinyuszi című film végre DVD-n is megjelent! A film főhőse Shelley, azaz Anna Faris a nyusziház kedvence volt, de mikor túlkorosnak ítélik a rózsaszín tapsifülek viselésére, a szőkeség hirtelen fedél nélkül marad.

2009.02.16 15:20ma.hu

Beverly Hillsben bolyongva Shelley rábukkan a város legbénább diáklány-egyesületére, ahol váratlanul igazi otthonra lel, ráadásul nemes cél szolgálatába állíthatja nyuszi-tudományát.
 
Shelley úgy dönt, bedobja magát, és alaposan átfazonírozza a lányokat. A cél: legyen a Zeta Alpha Zeta a legtutibb ház, még mielőtt az egyetem beszüntetné a működésüket! 

Aztán mikor Shelley találkozik egy helyes sráccal, úgy érzi, végre neki is van miért flörtölnie, és hogy talán van élet a nyuszik világán kívül is...

Anna Faris-sel korábban egy interjú is készült a film kapcsán, melyben érdekességeket árult el a kulisszatitkokról: 

Honnan jött a karaktered neve? 

- " Ezt az utolsó pillanatban döntöttük el. A rendező csak annyit mondott, találjak ki valamit, és ezzel álltunk elő – a többi csaj is megőrült érte. Először azt hittük, ezzel talán túl messzire mentünk és mégsem kéne belevinni a filmbe, de örülök, hogy ez maradt. Ez egy különös poén és én szeretem a fura dolgokat. "

A karakter, amit a Házi nyusziban alakítasz, elég szokatlan, nem? 

- " Ó, igen, az. Szerettünk volna érzelmeket és valami kis üzenetet is belevinni a filmbe. Nem igazán akartam elmélyedni egy romantikus komédiában. Örülök, hogy van benne romantika is és szeretem Colint, de nem feltétlenül egy újabb romantikus vígjátékot szerettem volna. A legtöbb csajos komédiában a romantikáé a főszerep, nem úgy, mint a pasis vígjátékokban. Ennek jellegéből szerettem volna többet belevinni a filmbe. "


Mi volt a célod, azzal, hogy részt vettél a gyártási folyamatokban is?
 
- " Eleinte én találtam ki a karaktereket, odaálltam velük a Doktor szöszi forgatókönyv írójai elé és elmondtam, mire is gondolok. Tudod, olyan lányra, aki a Manison villában lakik, nagyon tetszik neki, de komoly drog problémákkal küzd, ezért kirúgják onnan. Visszamehetne a kis katolikus falujába, ahol mindenki elítélné őt, az apja talán még meg is verné. Erre a forgatókönyvírók azt mondták: "hm, rendben, vagy...lehetne nevelőnő egy főiskolai lány kollégiumban." Megtetszett az ötlet nekem is. Itt a nagy lehetőségem a drámai fordulatra. De elégedett vagyok a végeredménnyel, büszke vagyok arra, hogy egyike a kevés csajos vígjátékoknak! "

Mit gondolsz, a szereplőid lénye ugyanaz maradt? 

- "Mikor elkezdtük a forgatást, tudtuk, hogy óvatosan kell bánni a Playboy nyuszi fogalmával. Rájöttünk, ha nagy sikert akarunk, arról a világról nagyon bizonytalan képet kell festenünk. Amint ez világossá vált, azt is tisztáznunk kellett, hogy Shelley ártatlan. "

Olyan, mint Te? 

- " Hehe, azt hiszem optimista vagyok, de ártatlan nem. Hogy tetszett az élet a Mansion villában? Nagyon élveztem. Meg kellett csípnem magam, vajon nem csak álmodom - e? Hef hálószobája óriási, de nagyon rendetlen. Van benne egy furcsa műszerfal, mint amilyen még a 70es években volt. A plafonról óriási csillár lóg függőkkel, mindenfelé kitömött állatok és régi magazinok vannak. Hef egyrészt szexisten, másrészt viszont olyan, akárcsak a nagyszüleim, 1983tól gyűjtögeti az újságokat. Csupa limlom mindenfelé. Ezt azért az Államokban nem mondanám el. Egyébként Hef nagyon elbűvölő!

Részt vettél valamelyik partin?

Persze, őrült jó volt. De a barlangba nem mentem le. Szerintem ezek már nem olyan vad bulik, mint régen voltak. "

Szerepelnél a magazin középső poszterén? 

- "Korábban azt gondoltam, soha. De aztán rákerültem a Playboy címlapjára, és megtetszett a fotózás, igaz, nem voltam teljesen meztelen. Arra gondoltam, miért is ne vehetnék le mindent? Hiszen akár művészi is lehetne... de sem a barátaimnak sem a menedzseremnek nem tetszett az ötlet. Akkoriban New Yorkban voltam és ez a két fickó ordítva követelte vissza a pénzét, mert azt hitték, le akartam meztelenre vetkőzni. Ez persze csak hízelgés."
 
Hogyan tudtál közlekedni azokban a magas sarkú cipőkben?

- "Imádtam sétálni bennük. Volt egy jelenet, ahol azt kérte a rendező, vegyem le, hogy ne tornyosuljak a többi lány felé. De én nemet mondtam,hiszen meztelenül is viselném ezeket a cipőket. Szeretem, mert olyan határozottan kell bennük menni. Rendesen függővé váltam azoktól a cipőktől. Szerintem remekül illettek Shelley személyiségéhez. Megtartottam mindet, bár nem biztos, tudnám -e rendszeresen viselni őket. "

Mit gondolsz szőkének lenni Hollywoodban nem jelenti azt, hogy néha beskatulyáznak? 

- " Talán, eleinte, míg meg nem ismerték az emberek a munkámat. A Horrora akadva első és második részében egészen sötét volt a hajam. Azt tapasztaltam, hogy kevesebb meghallgatásra hívtak el, mint világosabb hajjal, de jobb szerepekre. Az eredeti hajszínem egyébként olyan se színű, egérszürke."
 
Nem félsz attól, hogy a nőknek kevés igazán nagy vígjátékszerep jut? Nem ezért vállaltad ezt a filmet?

- "Igen, elgondolkodtam azon, vajon mire is várok. Eléggé frusztráló csak olyan szerepeket kapni, amiben te játszod a becsületes alakot vagy a vicces figurát Egy időben sok olyan szövegkönyv volt, amiben a lány totál lökött volt, de rendben volt az élete, majd aztán egyszer csak valami történik és minden összeomlik. Éppen ilyet nem akartam látni még egyszer. Bárcsak újra megtehetném. Happy Madison és Sony valóban megkönnyítették a dolgomat. Nem hinném, hogy még egyszer ilyen könyen menne. Vagy ki tudja? De jó volt kicsit a saját fejem szerint dolgozni. Jó ideje nem volt semmi, az elég kemény volt. Meg is lepődtem, hogy számon tartottak a Horrora akadva mindegyik részére. Akár egy fiúnak is adhatták volna. "

A vígjátékokra akarsz koncentrálni vagy szeretnél valami komolyabbat? 

- " Elég drámaian nőttem fel. Komoly gyerek voltam, senki nem hitte volna, hogy tudok viccelődni. Miután megkaptam a Horrora akadva első részét, nem hívtak komolyabb meghallgatásokra. Furcsa volt számomra, hogy Hollywoodban teljesen elkülönítik a drámát és a vígjátékot, hiszen én mindkét műfajhoz hasonlóan állok hozzá. Még érettségi előtt azt gondoltam: elmegyek Hollywoodba és bebizonyítom, tudok játszani drámát is! És erre sosem volt lehetőségem. Ennek ellenére boldog vagyok, hogy szerepelhettem a filmben. Egész nap hülyéskedtem, nevettem és megnevettettem másokat is. Szerintem jó munkát végeztünk. "

Mit gondolsz a srácok nem féltékenyek, mert viccesebb vagy, mint ők? 

- " Nem tudom. Azt hiszem, a körülöttem lévő srácok eléggé magabiztosak. Nem tudnék olyanokkal lenni, akikkel nem lehet poénkodni. Viccelődni néha elég merész dolog.

Szereted a brit humort?

Az angol színészeket mindenki bírja, nem úgy, mint az angol humort. Szerencsés vagyok, hiszen a szüleim imádták a Vacak szállót és sok Monty Phytont néztünk. "

Milyen volt a forgatás? 

- " Számítottál esetleges versengésre a lányokkal? Arra törekedtem, hogy megbarátkozzak a többi lánnyal, hogy jól tudjunk együtt működni. Sokan közülük még soha nem szerepelt mozi filmben, és azt szerettem volna, ha mindenki jól érzi magát. Mindig azt mondom, érezd jól magad, hogy a közönség is jól érezhesse magát. Volt néhány nagyszerű pillanatunk és mai napig jóban vagyunk. Tényleg fantasztikus volt. "

Milyen volt Rumer Willis-szel dolgozni? Tőle mit vártál? 

- " Soha nem ismertem sztárok gyermekét, így nem vártam semmit. Nagyon szerény, aranyos, egyszerű, szeretni való lány. 18 éves volt, amikor elkezdtünk forgatni, azóta egyre inkább magabiztosabb. A szülei néha benéztek a forgatásra. "

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.