Interjú miatt támadják a politikust

Playboy-szerződés után kutat a debreceni MSZP

Vitatott Playboy-szerződés nyilvánosságra hozatalára szólították fel szocialista politikusok kedden Kósa Lajost, Debrecen fideszes polgármesterét.

2008.12.02 16:00MTI

Varga Zoltán és Bassel Ferenc Zsolt, az MSZP városi alelnökei sajtótájékoztatójukon emlékeztettek rá, hogy "2007. áprilisában városunk polgármestere, "Kósa Lajos a rettenthetetlen"(a Playboy interjú címe) többek között a MODEM kiállítótermeiben készített fotósorozattal hívta fel magára a bulvármédia figyelmét. 

A Playboyban megjelent cikk, és az újságban közölt fotókon motoron pózoló Kósa Lajos azonban már akkor megosztotta mind a média, mind Debrecen közvéleményét". Akkori kérdésikre, hogy "Debrecen nívós kiállítócsarnokát, amely nem utolsósorban a "köz vagyona", Kósa Lajos miért használja fel saját karrierje, politikai pályája építésére", a városháza által kiadott nyilatkozatban úgy reagáltak: a helyszínek kiválasztását az újság kezdeményezte, mivel azok nem közterületre estek, a használatukkal kapcsolatos költségeket az újság állta.
 
A MODEM esetében a galéria hirdetések formájában levásárolta a bérleti költséget, vagyis a MODEM-nek a képek bevételt hoztak. Időközben - egy peres eljárás nyomán - a szocialista képviselők betekinthettek a Modem dokumentumaiba, s megállapították: sem a vitatott időszakban, sem azt követően a MODEM reklámszerződéseiben, sem a könyvelésében nem található a Playboy magazinnal vagy kiadójával, a MAP Magazine Kiadó Kereskedelmi Kf.-vel semmilyen reklám-, vagy együttműködési szerződés, sem arra utaló kompenzációs számla. 

"Kósa Lajos és a városháza elektronikus és írott formában megjelentetett nyilatkozatai (amelyek egy része jelenleg is olvashatóak az interneten) több tízezer embert vezettek félre és csaptak be!" - jegyezte meg Varga Zolán. Ezért felszólítják Kósa Lajost, Kovács Zoltánt, a városháza kommunikációs tanácsnokát, és Gulyás Gábort, a MODEM igazgatóját, hogy Debrecen nyilvánossága előtt tisztázzák magukat a Playboy barter-szerződés kapcsán. Ha a szerződés létezik, abban az esetben azt mutassák be, tárják a nyilvánosság elé, mutassák be a Playboy magazin azon számait, amiben láthatóak az állítólagosan "hirdetések formájában levásárolt bérleti díj". "Ha a vitatott Playboy-szerződést bemutatni nem tudják, úgy elvárjuk Kósa Lajostól, hogy vonja le az ügy morális tanulságait, nyilvánosan kövesse meg Debrecen lakosságát (...)" - mondta Varga Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.