Túlzottan hasonlít a regényalak a színésznőre

Scarlett Johansson perli az írót: "ellopta a karakterem!"

Scarlett Johansson bírósághoz fordult, miután úgy találta, a francia Gregoire Delacourt legújabb regényének központi figurája túl sok egyezést mutat az ő jellemzőivel. Az író mindent tagad.

A legújabb csillag a Hírességek Sétányán: Scarlett Johansson képgaléria

2013.06.11 09:29ma.hu

Jogi lépéseket kezdeményezett Scarlett Johansson, miután tudomást szerzett Gregoire Delacourt francia író legújabb regényéről. A hollywoodi színésznő szerint "Az első dolog, amit megnézel" című könyv központi figurája, Jeanine Foucaprez jellemzői túlságosan is rá illenek, és ez "a személyiségi jogok megsértése és jogtalan használata" - áll a bírósághoz beadott indítványban. Johansson azt szeretné elérni, ha a könyv jogai hozzá kerülnének és az író egy újabb, javított kiadást tenne közzé a szükséges pontosításokkal.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

A hír hallatán Delacourt a francia RTL-nek azt mondta: a döbbenettől szólni sem tudott. "Azt hittem, sokkal valószínűbb, hogy felhív és egy kávézásra invitál" - jegyezte meg a színésznő különös reakciójára. "Ez meglehetősen ostoba dolog, megemlíteni egy személyt egy regényben, aztán a bíróságon találom magam - eléggé szomorú!" - fogalmazott az író. Hozzátette: nagy valószínűséggel ráadásul Scarlett még csak nem is olvasta a művet, mivel az egyelőre csak francia nyelven jelent meg. Ettől persze még tudhatja, mi van benne, mert a 28 éves barátja, Romain Dauriac francia - hangsúlyozta a Daily Telegraph című brit lap.

A szerző elmondta, hogy műve egy szerelmi történetet dolgoz fel egy kitalált karakterrel, aki mellett két másik figura jelenik meg, ők Ryan Goslingra és Gene Hackmanre hasonlítanak. "Ők teljesen egybevágnak napjaink fantáziáival: mindannyian híres emberek, akik köztünk élnek" - mondta. "De a könyvem egy kitalált sztori. A karakterem nem Scarlett Johansson, hanem Jeanine Foucaprez."

"Ha már nem beszélhetünk a bennünket körülvevő dolgokról, egy sörmárkáról, egy emlékműről, egy színészről - akkor igencsak bonyolult lesz, hogy bármilyen fikciót alkossunk" - magyarázta a szerző, aki még arra is gondolt, hogy talán a színésznő küld neki néhány szál virágot, ahogyan a könyvem egyfajta "szerelmi vallomás" volt neki, de a jelek szerint Johansson nem értette meg a gesztust. "Ez egy furcsa paradoxon, és nagyon is amerikai" - állapította meg Delacourt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.