Elkapták a sztárvilág "rettegett" hackerét

Lebukott Scarlett Johansson aktképeinek tolvaja

Egyetlen hollywoodi sztár sem érezhette biztonságban magát, legféltettebb titkaikra is fény derülhetett egy szemfüles hackernek köszönhetően, aki azzal vívta ki a világhírt magának, hogy ellopta Scarlett Johansson pucér fotóit.

Árulkodó képek: Scarlett Johansson nincs jó passzban képgaléria

2011.10.13 09:29ma.hu

Elfogta az FBI azt a hackert, aki néhány hónapja rettegésben tartja a hollywoodi sztárokat azzal, hogy könnyedén beférkőzött több híresség számítógépébe és onnan bizalmas dokumentumokat, képeket lopott el. A legnagyobb vihart kétségkívül Scarlett Johansson aktképeivel kavarta, amelyeket a színésznő saját magáról készített a fürdőszobában, majd a számítógépére mentett el, ám a 35 éves floridai férfi megszerezte ezeket és feltöltötte az internetre.

A galériához KATT a képre!

Emellett összesen mintegy 50 hasonló számítógépes betöréssel gyanúsítják, az FBI szerint sok más mellett ő férkőzött be Christina Aguilera, Mila Kunis, Simone Harouche és Renée Olstead privát informatikai szférájába is - közölték a nemzeti nyomozóiroda képviselői.

Christopher Chaneyt a hatóságok nemcsak a computerekhez való illetéktelen hozzáféréssel vádolják, de bíróság előtt kell felelnie védett computerek megrongálása, törvénytelen lehallgatás, valamint minősített személyazonosság-lopás miatt is. Bár a nyomok egyértelműen hozzá vezettek Scarlett Johansson ügyében is, André Birotte szövetségi ügyész szerint egyelőre még mindig csak a vizsgálati szakaszban tart annak megállapítása, hogy valóban ő tette-e fel az internetre a képeket.

Chaney a hírességek gépéhez úgy fért hozzá, hogy figyelte a közösségi portálokat és egyéb nyilvános oldalakat, majd ezek segítségével kiderítette a védett gépek jelszavait. A privát szférába hatolás mellett akár súlyos anyagi kárt is okozhatott volna, mivel a bizalmas dokumentumok közt több forgatókönyvhöz is hozzájutott, amelyek még le nem forgatott filmek terveit tartalmazták.

Még több hír a sztárokról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.