A muzulmán nőkért szólalt fel a színésznő

Scarlett Johansson tiltakozik a tiltás ellen

Kifakadt Scarlett Johansson, amikor egy interjúban szóba került a sok országban már bevezetett burkatilalom - ez a muzulmán nők arcát eltakaró ruha viselését ítéli el. A színésznő nem ért egyet a szabállyal.

Árulkodó képek: Scarlett Johansson nincs jó passzban képgaléria

2011.10.07 09:29ma.hu

A muzulmán nők jogaiért szállt síkra Scarlett Johansson, aki úgy érzi, személyiségükben sértik meg őket a burkatilalmat bevezető országok. Számos nyugati államban ugyanis nemhogy rossz szemmel nézik, hanem egyenesen törvényileg tiltják vagy tervezik tiltani a muszlim nők jellegzetes ruhadarabjának a viselését, amely eltakarja a teljes arcukat, csak a szemük látszik ki.

Ő nem takargatja magát (A galériához KATT a képre!)

A híres sztár a GQ magazinnak adott interjújában a következőképp fogalmazott: "Nevetséges előírni valakinek, hogy milyen ruhadarabot viseljen és milyet ne. Továbbmegyek: egyszerűen abszurd!"

Meggyőződése, hogy a muzulmán vallású nők nem kényszerből viselik a burkát, ez inkább a hitük kifejezése, épp ezért nem lehet azt kérni tőlük, hogy amikor elhagyják saját országuk határát, akkor a nyaralás vagy egyéb okból bekövetkező utazás idejére a vámnál a meggyőződésüket is adják le.

Mint kifejtette, messze vagyunk még a valódi egyenjogúságtól, és emlékeztetett arra, hogy a világ számos országában a mai napig a nők elnyomására épül a társadalom, és milliónyi nőt kínoznak és diszkriminálnak napjainkban is világszerte. Talán épp ez utóbbi miatt emelte fel szavát, hisz a burka viselését megtiltani semmiben sem tér el azoktól a tiltásoktól vagy szabályoktól, amelyekkel másutt megalázzák a nőket.

Még több hír Scarlett Johanssonról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.