Orvos válaszol

Milyen gyakran mossam a hajam?

A mindennapos hajmosás mennyire káros a hajnak?

2013.04.08 04:26ma.hu

A gyakori hajmosástól ugyan nem kopik el a haj, de a gyakori kémiai behatás, illetve a hajszárítás miatti hőhatás károsíthatja. A gyakori hajmosás miatt fokozottabban kialakulhat zsírosodás is, mert így kompenzál a fejbőr.

Próbáljuk meg tudatosan csökkenteni a hajmosások számát először 2 naponta, majd szép lassan 3 naponta mossunk hajat, így hozzászokik a fejbőr és nem fog olyan hamar zsírosodni - tanácsolja Dr.Csuth Ágnes családorvos, a WEBBeteg szakembere.

A hajmosásnál kímélő termékeket használjunk és szabad levegőn szárítsuk meg a hajunkat.

Tudta?
Átmeneti hajhullás kialakulhat a terhesség végén, drasztikus fogyókúra során, magas láz, műtét vagy stressz, vagy fogamzásgátló tabletta szedése során. A hajhullás okai>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.