800 ezer fontot fizettek a kék estélyiért

Százezreket értek Diana hercegnő ruhái a legutóbbi liciten

Több mint 800 ezer fontért (287 millió forintos összegért) keltek el a néhai Diana hercegnő legemlékezetesebb ruhakölteményei egy keddi londoni aukción. A ruhákat a hivatalos utakon viselte a hercegnő.

2013.03.20 09:56MTI

A Kerry Taylor aukciós ház szerint az árverés fénypontjának számító estélyit - egy éjkék bársony ruhát, amelyet Diana hercegnő 1985-ben viselt egy fehér házi hivatalos vacsorán, amelyen John Travoltával is táncolt -, 240 ezer fontért (86 millió forintnak megfelelő összegért) vásárolta meg egy brit férfi. A Victor Edelstein által tervezett estélyi valamivel az előzetesen becsült maximális - 300 ezer fontos - leütési ár alatt cserélt gazdát.

A keddi árverésen számos Catherine Walker-darabra is lehetett licitálni. A néhai hercegnő a világ különböző tájain tett hivatalos látogatásai alkalmával viselte ezeket a ruhákat.

Diana a fia, Vilmos herceg javaslatára több tucatnyi ruháját kínálta fel egy New York-i jótékonysági árverésre 1997-ben, hónapokkal azelőtt, hogy halálos autóbalesetet szenvedett Párizsban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.