Árverezik a "travoltás" ruháját is

Diana hercegnő újabb tíz ruhájára licitálhatunk

A néhai Diana hercegnő tíz híres ruhakölteménye kerül kalapács alá Londonban, köztük az a darab is, amelyben John Travoltával táncolt.

2013.02.21 12:29MTI, ma.hu

Becslések szerint a kollekció legalább 600 ezer fontot (200 millió forintot) érhet - mondta el a március 19-i aukciót szervező Kerry Taylor aukciósház szóvivője. A szervezők azért tartják kiemelkedő eseménynek az árverést, mert Károly herceg korán elhunyt feleségének néhány nagyon ismert és "ikonikussá vált" ruhájára lehet majd licitálni, köztük a Zandra Rhodes, Catherine Walker vagy Bruce Oldfield által alkotott darabokra.

Fotó: MTI

A tíz árverésre kerülő darab között akad olyan, amelyet hivatalos állami fogadásokon viselt Ausztriában, Ausztráliában, Brazíliában, Indiában, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban. Diana hercegnőt ezekben a ruhákban nemcsak paparazzók, hanem olyan tekintélyes fényképészek is megörökítették, mint Mario Testino vagy Lord Snowdon.

Az egyik ruhakölteményt, egy éjkék bársony ruhát, amelyet Victor Edelstein tervezett, Diana 1985-ben vette fel, egy Fehér házi hivatalos vacsorához. Ezen az estén táncolt John Travoltával, a Szombat esti láz sztárjával.

A márciusban kalapács alá kerülő ruhákat Diana kérésére 1997 júniusában - két hónappal halála előtt - New Yorkban egy jótékonysági árverésen adták el. Legutóbb 2011 májusában, néhány héttel Diana elsőszülött fiának, Vilmos hercegnek és kedvesének, Kate Middletonnak az esküvője után lehetett hasonló módon hozzájutni Diana két ruhájához, akkor a Julien's bocsátotta árverésre a fekete estélyit és a halványkék alkalmi ruhát. A darabokért összesen 276 ezer dollárt fizetett egy múzeum.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.