Jó kifogás?

Katalin nem lép Diana nyomdokaiba

A gyémántjubileum és a londoni olimpia után jön csak a gyermek Vilmoséknál.

2012.01.30 15:29MTI

Vilmos herceg és hitvese csak jövőre tervezi dédunokával megörvendeztetni a brit uralkodót, mert az idén a felséges nagymama, vagyis II. Erzsébet királynő gyémántjubileumára és a nyári londoni olimpiai játékokra kívánják összpontosítani figyelmüket.

Vilmos - a királynő 30 esztendős unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - tavaly áprilisban esküdött örök hűséget polgári származású kedvesének, Kate Middletonnak, akit a világraszóló frigy óta a Katalin, Cambridge hercegnője megszólítás illet. Az alattvalók és a bulvársajtó most a következő nagy hírre, vagyis a hercegi házaspár első gyermekének érkezését tudató bejelentésre vár, de ha a Mail on Sunday bennfentes udvari forrásainak értesülése helytálló, akkor erre még legalább egy évet várni kell.

A vasárnapi brit tömeglapnak ugyanis palotabeli jól értesültek elmondták, hogy Vilmos és Katalin "nem siet", mivel most elsősorban azt szeretnék, hgy a gyémántjubileumi ünnepségsorozat és az olimpia sikeresen lebonyolódjék. Jelszavuk az, hogy "mindent a megfelelő időben" - tették hozzá a Mail forrásai.

Az olimpiai játékok július 27-én kezdődnek, de előtte Nagy-Britannia népe megünnepli uralkodója gyémántjubileumát, vagyis trónra lépésének 60. évfordulóját is. A hamarosan 86 esztendős királynő édesapja, VI. György király 1952-ben bekövetkezett halála óta áll az Egyesült Királyság élén.

Az ünnepi rendezvényekből Vilmos herceg és felesége is alaposan kiveszi a részét. A királyi család a gyémántjubileumi ünnepségek keretében az idén ugyanis felkeresi az Egyesült Királyság mindegyik nemzetét és a zömmel egykori brit gyarmatok vagy függő területek alkotta Nemzetközösség országait is, és e "munkamegosztáson" belül Vilmosnak és Katalinnak meglehetősen távoli célpontok jutottak: az ő jubileumi útiprogramjukban Malajzia, Szingapúr, a Salamon-szigetek és Tuvalu szerepel.

A királynő, aki az idei jubileumi évben tölti be 86. életévét, 91 éves férje, Fülöp edinburghi herceg társaságában a "hazai" országokat járja végig: az uralkodói pár Angliában, Walesben, Skóciában és Észak-Írországban tesz körutat - feltéve, hogy Fülöp egészségi állapota ezt lehetővé teszi. Az agg hercegen ugyanis karácsony előestéjén szívkoszorúér-elzáródás miatt kardiológiai beavatkozást kellett végrehajtani, és bár az eddig rendkívüli munkabírásáról ismert Fülöp gyorsan lábadozik - az operáció óta többször is megjelent a nyilvánosság előtt -, orvosai azonban szeretnék elérni, hogy most már csökkentse hivatalos programjai számát és többet pihenjen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.